İSTANBUL (Medyascope) – Fon soruşturmasına ilişkin yaptığı haberler nedeniyle “dezenformasyon” suçlamasıyla ev hapsinde bulunan gazeteci Murat Ağırel gözaltına alındı.
Fon soruşturması kapsamında “dezenformasyon” suçlamasıyla savcılıkta ifade veren, “imza atma” şeklindeki adli kontrol kararıyla serbest bırakılan ancak daha sonra cezası ev hapsine çevrilen gazeteci Murat Ağırel sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Şule Aydın X hesabından paylaştığı mesajında, “Murat ev hapsindeyken, ayağında kelepçe varken az önce gözaltına alındı, Vatan Emniyet’e götürülüyor” diye yazdı.
Murat ev hapsindeyken, ayağında kelepçe varken az önce gözaltına alındı, Vatan Emniyet’e götürülüyor.
— Şule Aydın (@aydinsule1) October 16, 2026
Ağırel’in gözaltına alınma gerekçesi henüz açıklanmadı.
Gazeteci Bahadır Özgür de dün (15 Ekim) fon soruşturması kapsamında “soruşturmanın gizliliğini ihlal” suçlamasıyla gözaltına alınmış, 163 bin takipçili X hesabı da erişime engellenmişti.
Murat Ağırel ev hapsindeydi
Ticaret Bakanı Ömer Bolat 7 Ekim’de Sözcü televizyonunda fon krizinden kazanç sağladığı iddialarıyla ilgili gazeteciler İsmail Saymaz ve Murat Ağırel hakkında suç duyurusunda bulundu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı daha sonra İsmail Saymaz ile Murat Ağırel’i “dezenformasyon” suçlamasıyla ifadeye çağırdı. Kamuoyunu yanıltıcı açıklamalarda bulundukları iddiasıyla “şüpheli” sıfatıyla ifade veren Saymaz ve Ağırel’e imza yükümlülüğü ve yurtdışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol uygulanmasına karar verildi.
Ancak daha sonra savcılığın yaptığı itiraz üzerine iki gazeteci için ev hapsi kararı verildi.







