Erman Toroğlu, Sözcü’den canlı yayında istifa etti

İSTANBUL (Medyascope) – Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, Sözcü TV ve Sözcü Gazetesi’ndeki görevlerinden ayrıldığını canlı yayında açıkladı. Kurumdaki yayın uygulamalarından ve son dönemde yaşanan gelişmelerden rahatsız olduğunu söyleyen Toroğlu, istifasıyla 10-15 çalışanın işini koruyabileceğini belirtti.

erman toroğlu
Erman Toroğlu, Sözcü gazetesinden ve Sözcü TV’den canlı yayında istifa etti

Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, Sözcü Medya Grubu’ndaki görevlerinden istifa ettiğini duyurdu. Sözcü TV’de Yasin Yıldırım’ın sunduğu “Maç Varsa Erman Hoca Var” programına katılan Toroğlu, kararını YouTube üzerinden yayımlanan canlı yayında açıkladı.

Sözcü Gazetesi ve Sözcü TV’deki görevlerini bıraktığını söyleyen Toroğlu, “Ben şuna karar verdim, şu an itibarıyla Sözcü TV’nin gazete ve televizyonundan ayrılıyorum. Benim prensibim vardır, ‘Nerede tırak, orada bırak’. Hakemdim, her maçım son maçım diye çıkardım, televizyona da her programım son programım diye çıktım. Sağ olsunlar, bundan sonra çalışırsak pek tatlı çalışmayacağız gibi geldi bana” dedi.

“Ayrılığımla belki 10-15 kişi kurtulur”

Kurumda yaşanan personel değişikliklerine de değinen Toroğlu, yeni transferler yapılırken çalışanların işten çıkarılmasını eleştirdi. Kendi ayrılığının başka çalışanların işlerini korumasına katkı sağlayabileceğini söyleyen Toroğlu, “İnsanlar geliyor, transferler yapılıyor ama bir yandan da insanlar ayrılıyor. Benim ayrılmamla birlikte belki 10-15 kişinin işini kurtarabilirler. Genç arkadaşlar çalışmaya devam eder” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Sözcü Gazetesi’nde yeniden yapılanma ve küçülme kapsamında yaklaşık 50 çalışanın işine son verildiği haberleri gündeme gelmişti.

Medyaradar’ın haberine göre Sözcü gazetesinde “yeniden yapılanma” kapsamında Almanya servisi kapatıldı ve yaklaşık 50 çalışanın işine son verildi.

Sözcü gazetesinin Almanya servisinin de kapatıldığı, diğer birimlerde de kadro azalttığı belirtildi. Yönetimin yeni dönemde daha az çalışanla devam etmeyi planladığı ve bu kapsamda gazetenin daha küçük bir kadroyla Halkalı’ya taşınmasının gündemde olduğu bildirildi.

Medyaradar’a göre, gazetenin kurucu Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz’ın yeniden gazetenin başına getirilmesi planlanıyor. 2007’de yayın hayatına başlayan Sözcü’nün kuruluşundan itibaren 17 yıl boyunca Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlenen Yılmaz, 2024’te görevinden ayrılmıştı.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Paylaş