Dünya Kupası 2026

11 Haziran – 19 Temmuz 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2026 FIFA Dünya Kupası, Amerika Birleşik Devletleri’nde 11, Meksika’da 3 ve Kanada’da 2 olmak üzere toplam 16 şehirde ortaklaşa düzenlenecektir. Tarihte üç ülkenin birlikte ev sahipliği yaptığı ilk FIFA Dünya Kupası olan bu organizasyon, takım sayısının 32’den 48’e yükseltildiği ilk turnuva olma özelliğini de taşımaktadır.

FIFA Konseyi’nin onayladığı Dünya Kupası 2026 formatına göre takımlar dörderli 12 gruba ayrılacak; her grubun ilk iki takımı ile en iyi sekiz üçüncü takım son 32 turuna yükselecektir. Turnuvada 16 farklı statta, 4 farklı saat diliminde toplam 104 maç oynanacak. Açılış maçı, efsanevi Azteca Stadı’nda oynanacak Meksika – Güney Afrika karşılaşması olacak.

Türkiye ise play-off sürecinde Romanya’yı ve ardından Kosova’yı 1-0 geçerek 24 yıl aradan sonra Dünya Kupası finallerine katılım hakkı kazandı. Millî takım, D Grubu’nda ev sahibi ABD, Paraguay ve Avustralya ile eşleşti.

Dünyanın en büyük futbol organizasyonuna dair tüm gelişmeleri, maç haberlerini, analizleri ve yorumları Medyascope’ta bu kategoriden takip edebilirsiniz.

Medyascope'u destekle

Birlikte büyüdük, birlikte direndik. Şimdi birlikte sürdürelim. Bize katıl ve hikayenin parçası ol.

Haber akışı