Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yarışta atından düşen deneyimli jokey Ömer Kaya kurtarılamadı

6 Ekim Perşembe günü Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda saat 13.30’da koşulan yarışta Beybaran adlı attan düşen deneyimli jokey Ömer Kaya dört gün süren yaşam mücadelesinin ardından bugün hayatını kaybetti.

Daha 10 yaşındayken, 1996 yılından itibaren at binen Ömer Kaya, 21 yaşındayken Inspector adlı atla 2007 Gazi Koşusu’nu kazanmıştı. Bugüne kadar 12 891 kez yarışan Kaya, 1571 birincilik, 1527 ikincilik, 1472 üçüncülük ve 1415 dördüncülük elde etmişti. Kaya, kazanın olduğu günkü ilk yarışta Karagül adlı atla sürpriz bir birincilik elde etmiş, bir sonraki yarışın son anlarına doğru atından düşerek beyin kanaması geçirmişti.

Türkiye’de atçılık camiasının önde gelen ailelerinden Kaya ailesine mensup olan dört çocuk babası Ömer Kaya, şampiyon jokey Selim Kaya’nın da kardeşiydi.

Kaya için bugün, son yarışını koştuğu Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda tören düzenlendi, ardından cenazesi Şanlıurfa’ya yollandı. Ömer Kaya yarın (Salı günü) Göbekli köyünde defnedilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.