Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Şık: “Sabahın bir sahibi var”

Gazeteci Ahmet Şık, Oda TV davası kapsamında tutuklu yargılanıp 13 ay kaldıktan sonra çıktığı Silivri Cezaevi’nin önünde yaptığı açıklama üzerine hakkında açılan davada bugün savunma verdi.

Şık cezaevi çıkışında “Bu komployu kuran, yürüten polisler, savcılar, hakimler bu cezaevine girecek” şeklinde açıklama yapmıştı ve bunun üzerine dava açılmıştı.

Davayı takip eden gazeteci Hilmi Hacaloğlu mahkemede yaşananları Medyascope.tv’ye konuştu:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/308833900″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Şık, savunmasını şöyle verdi:

“Ben 13 ay cezaevinde yattıktan sonra çıkarken, cezaevinin kapısında, bu komployu yapanlar buraya girecek, dedim. Ben ateistim, dolayısıyla beddua etmem. Din tüccarı sahtekarlarla ilgili olarak kehanette bulunmadım, bir durum tespiti yaptım. Şikayetçiler ‘kumpas’tan ya tutuklu, ya da firar etmiş durumda. Yani, benim yaptığım tespit doğru çıktı. Ama ben buradayım, böyle bir mantık olamaz. Bu davada kaç hakim değişti bilmiyorum.

Geçmişte Gülen cemaatinin tetikçiliğini yapan hakim ve savcılar olduğu gibi, şimdi de AKP’nin tetikçiliğini yapan hakim ve savcılar var. Diğerlerinin başına ne geldiyse, onların da başına o gelecek. Herkesten vazgeçtiler, sanmasınlar ki kendilerinden vazgeçmeyecekler. Silivri toplama kampının bizlerden sonraki konukları, bu dönemin tetikçiliğini üstlenen her meslekten iş birlikçileri olacaktır. Bu davada karar verilmiyor. Tekrar tutuklandığım diğer dosyanın kararı bekleniyor. O karara göre karar verilmek isteniyor. Bu durumda adalet tecelli edemeyecek. Beraatimi talep ediyorum.”

Mahkemede görevlendirildiğimi bu sabah öğrendim

Hakim Günday Kurnaz, Avukat Atalay’ın ‘beraat kararı beklediklerini’ söylemesi üzerine “Sulh ceza hakimiyim. Bu mahkemede görevlendirildiğimi bu sabah saat 10.30-11.00 gibi öğrendim” diyerek, davayı karara bağlayamayacağını belirtti. Bunun üzerine duruşma 26 Nisan’a ertelendi.

Gazeteci Hilmi Hacaloğlu, yaşananları sosyal medyadan aktardı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.