Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Davalı Ahmet Şık da, davacı savcı ve yargıçlar da Silivri’de…

Ahmet Şık 12 Mart 2012 günü Odatv Davası’ndan tahliye olunca Silivri Cezaevi önünde yaptığı açıklamada “Bu komployu kuran, yürüten polisler, savcılar ve hakimler bu cezaevine girecek. Onlar buraya girdiğinde adalet gelecek” demişti. Bu sözler üzerine 39 savcı ve hakim “tehdit” ve “kamu görevlilerine, görevlerinden dolayı hakaret etmek” suçlamasıyla şikayetçi olunca hakkında dava açılmıştı. İlk duruşması 13 Eylül 2012 tarihinde görülen davada, Şık bu sözleri ifadesinde de tekrarlamıştı.

Çoğu FETÖ’den tutuklu veya firari

Yarın saat 14.00’da Silivri Ceza Mahkemesi’nde dava devam edecek. Mağdur sıfatıyla davaya dahil olan ve Ahmet Şık’ın kendilerine hakaret ettiğini savunan 39 savcı ve hakimden 30’u şu anda FETÖ suçlamasıyla tutuklu veya firari durumda olması Şık’ın kısmen de olsa haklı çıktığının bir kanıtı.

Ahmet Şık

Şık hakkında mağdur sıfatıyla davaya dahil olan Oda TV davasının eski hakimi Mehmet Ekinci, Yargıtay üyesi Süleyman Pehlivan, Mahkeme Başkanı Ömer Diken, hakim Rüstem Eryılmaz gibi isimler tutuklandı. Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Hadi Çağdır, Gökmen Demircan gibi isimlerin ise haklarında tutuklama kararı bulunuyor ve firari durumdalar.

Ahmet Şık’ın, “Onlar buraya girdiğinde adalet gelecek” tespitinin hayata geçmediğinin kanıtıysa kendisinin yeniden cezaevinde olması, üstelik kendisine FETÖ ile irtibatlı suçlamaların da yöneltilmesi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.