Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de bir anket sorusu: “Trump denince aklınıza gelen ilk sözcük nedir?”

ABD’nin Connecticut eyaletinde bulunan Quinnipiac Üniversitesi’nin Çarşamba günü açıkladığı anket sonuçlarına göre Amerikalı seçmenler Donald Trump’ı düşündüklerinde akıllarına gelen ilk kelime “aptal” oluyor.

Üniversitenin yönettiği 78 soruluk anketin sonuçları 10 Mayıs’ta açıklandı: Katılımcılara yönetilen sorulardan en dikkat çekeni ise “Donald Trump’ı düşündüğünüzde aklınıza gelen ilk kelime ne oluyor?” oldu.

Yayınlanan sonuçlar arasında Trump denince akla gelen diğer sözcükler de bulunuyor. Verilen cevaplarda “aptal” kelimesi 39; “kabiliyetsiz” 31; “yalancı” 30; “lider” 25; “vasıfsız” 25; “başkan” 22; “güçlü” 21; “iş adamı” 18; “cahil” 16; “egoist” ise 15 kez kullanılmış.

Anket sonuçlarına göre Trump ile ilişkilendirilen kelimelerin tam listesi
Anket sonuçlarına göre Trump ile ilişkilendirilen kelimelerin tam listesi

 

2015’in Ağustos ayında yapılan anketlerde de katılımcılara başkan adayları hakkında aynı soru yönetilmiş, Donald Trump için 58 kişiden “kibirli”; 38 kişiden “palavracı”; 35 kişiden ise “aptal” cevabı alınmıştı. Demokrat aday Hillary Clinton içinse 178 kişinin aklına “yalancı”; 123 kişinin “sahtekâr”; 93 kişinin ise “güvenilmez” kelimesi gelmişti.

Trump’ın Suriye’ye yaptığı hava saldırısı sonrası Amerikalı seçmenlerden aldığı görev onayı bir miktar artmıştı; buna karşın şu anda bu oran yüzde 36 ile 58 arasında değişiyor.

Güncel anket sonuçları Quinnipiac Üniversitesi’nin daha önceki sonuçlarıyla karşılaştırıldığında Trump’ın kendisine oy veren üniversite mezunu olmayan beyazlar, beyaz erkekler ve ne Cumhuriyetçi ne de Demokrat Parti’nin destekçisi olmayan seçmenlerden aldığı desteğin düştüğü görülüyor.

Ankette sorulan sorulara ve sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.