Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suçunu itiraf eden Emrah Serbes tutuklandı

Emrah Serbes 22 Eylül 2017 tarihinde İzmir-Aydın otobanında meydana gelen ve iki kişinin hayatını kaybettiği kazayı üstlendi ve Twitter’dan yaptığı açıklamada “Aradan günler geçtikçe vicdani sorumluluğu kaldıramayacağımı anladım, savcılığa geldim ve kendim teslim oldum, cezam neyse çekmeye hazırım” dedi. Hâkim karşısına çıkarılan Emrah Serbes tutuklandı.

Emrah Serbes 22 Eylül’de meydana gelen kazaya dair Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Kazanın sorumlusu benim. Bu kazada aynı aileden baba ve kızı hayatını kaybetti, anne ise yoğun bakımda. Ölen genç kız bir çocuk. 16 yaşında. Hiçbir şey bir genç kızın hayatından daha değerli değildir”

Serbes kazayı şöyle anlattı: “Bir rampanın ardından birden önümüze çıkan araca çarpmamak için elimden gelen bütün çabayı sarfettim. Kaygan zemin nedeniyle yavaşlayamadığımdan direksiyonu bariyerlere kırdım. Ama çarpışmanın önüne geçemedim. Bariyerleri aşarak 3-4 takla attık ve sonunda demir tellere takılarak durduk.”

Vicdani sorumluluğu kaldıramadığını belirten Serbes “Savcılığa geldim ve kendim teslim oldum. Hayatını kaybedenleri geri getirmeyecek olsa da cezam neyse çekmeye hazırım. Hayatını kaybedenlerin yakınlarından özür dilerim. Keşke bu kazada ben ölseydim. Hayatı boyunca haktan hukuktan adaletten bahsetmiş biri olarak bundan sonra doğan her gün benim için bir azap olacak. Suçun cezasından kaçabilirsin ama vicdanın azabından kaçamazsın” dedi.

https://twitter.com/EmrahSerbes/status/913333128885923840

Milliyet’ten Musa Kesler’in haberine göre; kazayla ilgili soruşturmayı yürüten İzmir, Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı iki gün önce kaza sırasında aracı kullanan kişinin tutuklanan Kenan Doğru olmadığı şüphesiyle soruşturma başlattı. Kenan Doğru’nun ifadesinde ise “Aracı ben kullanıyordum. Emrah da yanımda oturuyordu. Hızım 130 kilometre civarındaydı. Öndeki aracı geç fark ettim. Şerit değiştirmeye çalıştım. Yolun ıslak olması sebebiyle frene basmama rağmen araç kontrolden çıktı öndeki araca çarptı. Emrah ile sunrooftan dışarı çıktık. Olmasını istemezdim. Hemen ambulans çağırdık” dediği ortaya çıktı.

Ne Olmuştu?

22 Eylül 2017’de İzmir-Aydın Otoyolu’nda, başka bir otomobilin çarpmasıyla kontrolden çıkıp takla atan otomobilin sürücüsü 59 yaşındaki Ayhan Özçelik ve kızı 16 yaşındaki Zeynep Özçelik yaşamlarını yitirdi. Kazada sürücünün eşi 51 yaşındaki Nilgün Özçelik ise ağır yaralandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.