Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstifa eden Balıkesir Belediye Başkanı Uğur: “Millet iktidarından devlet iktidarına mı dönüşüyoruz?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifasını istediği belediye başkanlarından olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur hem AKP’den hem de belediye başkanlığı görevinden istifa etti. Uğur, Balıkesir’de düzenlediği basın toplantısında istifa ettirilmesine sert tepki gösterdi. Uğur, “Millet iktidarından, devlet iktidarına mı dönüşüyoruz? Yeniden başa mı dönüyoruz?” diye sordu. Uğur zaman zaman alkışlara kesilen konuşmasında “Seçimle gelen seçimle gider prensibimiz rafa kaldırılmış emirle gider şeklinde anlaşılmaya başlanmıştır.” dedi.

Ahmet Edip Uğur, istifa etmesi için tehdide varan müdahalelerde bulunulduğunu da söyledi:

Yolsuzluğunuz yok, usulsüzlüğünüz yok, başarısızlığınız yok, FETÖ bağlantınız yok ve fakat ailenize, evinize kadar ulaşan baskılar, tehdide varan müdahaleler var. Bu katlanılacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir. Dolayısıyla AK Parti’de siyaset yapma imkanımız ortadan kaldırılmıştır. Gelinen bu durumda partimden ve belediye başkanlığı görevimden ayrılma noktasına gelmiş, getirilmiş bulunmaktayım.”

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.