Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak’ın tutukluluklarına devam kararı verildi

Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davanın üçüncü duruşması bugün Çağlayan’da görüldü. Mahkeme başkanı söz almak isteyen dört avukatı da duruşmadan çıkardı. Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak’ın tutukluluklarına devam kararı verildi, bir sonraki duruşma 11 Aralık’ta görülecek. 

Mahkeme başkanı esas hakkındaki mütalaadan önce söz almak isteyen avukatlar Ergin Cinmen, Figen Çalıkuşu, Ferat Çağıl ve Melike Polat’ı duruşmadan çıkardı.  Savcı mütalaa hazırlamak üzere ek süre istedi, sanıkların tutukluluğunun devamını talep etti. Kuvvetli suç şüphesi nedeniyle Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak’ın tutukluluklarına devam kararı verildi

‘Hulusi Akar’ın bilmediği darbeyi biz mi bileceğiz?’

Duruşmada söz alan Nazlı Ilıcak, “Yargıtay’ın son kararları çok önemliydi. Ancak biz bu konuda yeterince konuşma, savunma yapma imkânı bulamadık. Avukat kısıtlaması sadece bizler için sürüyor ve bu kısıtlama savunma hazırlamayı çok sıkıntılı bir hale sokuyor. Yani Hulusi Akar’ın bilmediği darbeyi ben, Ahmet, Mehmet mi biliyorduk da bir gece önce bunun için bir panel düzenledik?” dedi.

Ilıcak’ın ardından ifadesine başlayan Mehmet Altan da “Yeni savcı iddianameyi okudu mu? Okumadıysa tutukluluğun devamını nasıl istiyor? Subliminal mesaj diye bir suç var mı yasada? 429 gündür hiç somut delil görmeden aynı kağıtlardan tutuklu olmanın sıkıntısını yaşıyorum. Allah rızası için delil gösterin” diye konuştu.

‘Savcı bu tiyatroda bir aktör’

Ahmet Altan ise yargılamanın bir tiyatro halini aldığını dile getirdi ve  “BM, AİHM’e raporunda bu davaya tiyatro dedi. Biraz evvel savcının repliklerini dinlerken bu tiyatroda bir aktör olduğunu anladım.Dosyaya hakim olmayan bir savcı nasıl böyle ezberden konuşabiliyor. Böyle hukuk olmaz, böyle mahkeme olmaz. Sözlerim bu kadar” dedi.

Hakim, Fevzi Yazıcı’nın avukatına söz vermezken, Altan kardeşlerin avukatı Melike Polat’ı ise reddihâkim talep ettiği için duruşmadan attı. Bianet’e açıklamaya yapan Av. Ergin Cinmen “Bu savunma hakkına tahammülsüzlüğü gösteriyor. Savunma hakkını kullanmak istedik diye duruşmadan atıldık” dedi.

Ahmet Altan 417, Mehmet Altan 418, Nazlı Ilıcak 411 gündür tutuklu bulunuyor. Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak hakkında “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya çalışmak”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya çalışmak” ve “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ortadan kaldırmaya çalışmak” suçlamalarıyla üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme” suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası talep ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.