Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İlk davada yargılanan akademisyen Olcay Kunal: “Mahkeme heyeti dinliyormuş gibi değildi”

Barış akademisyenlerine açılan davaların ilk duruşması bugün Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. Galatasaray Üniversitesi’nden 6, İstanbul Üniversitesi’nden 4 akademisyenin yargılandığı duruşmada beraat talepleri reddedildi ve dava 12 Nisan’a ertelendi. İlk duruşmada yargılanan akademisyen Olcay Kunal “Mahkeme heyeti avukatlarımız konuşurken çok dinliyormuş gibi görünmedi, zaten savcı da hazır bir cevaplar mütalaasını verdi” dedi.

Barış akademisyenlerine açılan davanın ilk duruşmasında mahkeme heyeti davaların birleştirilme talebini de reddederken Mahkeme, akademisyenlerin 301’den değil Terörle Mücadele Kanunu’ndan yargılanmasına karar verdi. Avukatlar da bunun üzerine ek süre talep etti ve duruşma 12 Nisan 2018 tarihine ertelendi.

Bugün hakim karşısına çıkan 10 akademisyenden biri olan Galatasaray Üniversitesi’nden Osman Olcay Kunal, ilk metni imzaladığında bazı yerlerin sert olduğunu düşündüğünü ancak iddianame geldiğinde az bile yazılmış olduğunu vurguladı ve “Şu anda talep ettiğimiz şeylerde az bile talepkar olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

Mahkemedeki havayı olumlu bulan Kunal, “Ancak mahkeme heyeti avukatlarımız konuşurken çok dinliyormuş gibi görünmedi, zaten savcı da hazır bir cevapla mütalaasını verdi” diye konuştu.

Kunal savcının sanıkları dinleme önerisini anlamlı bulurken “Sanıyorum bizleri dinlemek istiyor mahkeme. Umarım bizleri bağımsız ve tarafsız olarak dinleyecekler, zaten böyle olursa hiçbir sorun çıkacağını düşünmüyorum” dedi.

Hakkında dava açılan Özgür Müftüoğlu akademisyenlerin barışı savunmaya devam edeceğini belirtti. Galatasaray Üniversitesi’nden Ceren Sözeri ise “Terörle mücadele kanunundan yargılanmaya devam edeceğiz. Ayrı ayrı davaların açılması da yalnızlaştırmaya yönelik bir girişim. Fikir değiştirir mi diye düşünüyor olabilirler. ancak biz hala sözümüzün arkasında duruyoruz” dedi.

Marmara Üniversitesi’nden Egemen Cevahir ise “Bu davaları baskı aracı olarak kullanıyorlar. Sadece bize yönelik değil topluma da davalar üzerinden bir mesaj iletilmek isteniyor” diye konuştu.

WhatsApp Image 2017-12-05 at 14.26.22

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.