Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uma Thurman: “Weinstein’ın cinsel saldırısına maruz kaldım; Tarantino ise az daha beni öldürüyordu”

“Genç bir kadınının, onun odasına tıpkı benim yaptığım gibi yalnız başına girmesinin müsebbiplerinden biri de benim. Quentin (Tarantino) kadının gücünü sembolize eden ‘Kill Bill’ filminde Harvey’i (Weinstein) yapımcı olarak kullandı. Ve işte bütün o kuzular mezbahaya kendi ayakları ile gittiler çünkü size yasadışı şeyler yapabilecek birinin böyle bir konuma yükselemeyeceğine inandırılmışlardı; ama yükselebiliyorlar.”
Bu sözler ünlü oyuncu Uma Thurman’a ait. Thurman, müptezel Holywood yapımcısı Harvey Weinstein tarafından maruz kaldığı cinsel saldırının detaylarını New York Times gazetesine anlattı. 1994’te Ucuz Roman, 2003 v3 2004’te Kill Bill I ve II’de canlandırdığı karakterlerle efsanevi bir yıldıza dönüşen Uma Thurman, gazeteye verdiği mülakatta, bu filmlerin kült yönetmeni Quentin Tarantino’yu da bozuk olduğunu bildiği bir otomobili kullanmaya zorlayıp sakatlanmasına yol açtığı için suçladı. Weinstein, avukatı aracılığıyla Thurman’a “asıldığını” kabul edip, saldırı iddiasını yalanlarken, Tarantino New York Times’a konu hakkında konuşmamayı tercih etti.

Beklenen ifşa

Kariyeri boyunca, sektörde sahip olduğu iktidarı kullanarak pek çok kadına taciz ve tecavüz ettiği anlaşılan Harvey Weinstein hakkında, Uma Thurman’ın da açıklama yapması bekleniyordu. Zira Thurman ifşa için önce “öfkesinin yatışmasını bekleyeceğini” söylemiş, ardından Weinstein’a lanet okumakla yetinmişti.
New York Times’ın köşe yazarlarından Maureen Dowd’a konuşan Thurman, daha önce açıklama yapmamasının sebebinin öfkeden çok gözyaşlarına hakim olamama endişesi olduğunu anlatıyor ve “zaman kazanmaya çalıştım” diyor.

thurman kapak
Önce Paris, ardından Londra’da

Thurman 1990’larda Weinstein’la Paris’te bir otel odasında yalnız kaldıklarında, yapımcının bornozla yanına gelip buhar odasına birlikte girmeyi teklif ettiğini anlatıyor. Thurman’ın ifadesi ile “ilk saldırı” ise daha sonra Londra’daki bir otel odasında gelmiş: “Beni itip üzerime çıktı. Her tür nahoşluğu yaptı. Ama sonuna kadar gitmeyi zorlamadı. Kertenkele gibi kıvranıyorsunuz.”
Thurman daha sonra Weinstein ile bir görüşme ayarlayıp, onu “bana yaptıklarını başkalarına da yaparsan, kariyerin, şöhretin, ailen, herşeyin mahvolur” diye uyardığını ileri sürüyor. New York Times, Thurman’ın bu görüşme ile ilgili başka şey hatırlayamadığını yazıyor. Onu görüşme sırasında dışarıda bekleyen arkadaşı ise, Thurman’ın adeta şoka girmiş halde yanına geldiğini ve konuşabilecek duruma geldiğinde Weinstein’in kendisini kariyerini bitirmekle tehdit ettiği söylediğini belirtmiş. Thurman’ın bu vaka ile ilgili sözleri şöyle: “Harvey bana saldırdı, ama bu beni öldürmedi.”

Meksika’da geliyorum diyen kaza

Thurman Weinstein’ın cinsel saldırısından Tarantino’ya da bahsetmiş. Tarantino da Weinstein’a çatarak, Uma Thurman’dan özür diletmiş. Ancak Kill Bill’in Meksika’daki çekimleri sırasında oyuncu ile yönetmenin arasını açan bir başka olay yaşanmış. Uma Thurman, bozuk olabileceği söylenen bir otomobili kullanmak istememiş. Tarantino ise dublör önerisini reddedip otomobili kullanmaya zorlamış ünlü oyuncuyu. Nitekim direksiyon hakimiyetini kaybeden Thurman kaza yapmış ve bu olay boynunda kalıcı sakatlığa yol açmış. Thurman “Beni bir tabuta bindirdi” yorumunu yapıyor.
(Çekimler sırasında yaşanan Thurman’ın bahsettiği kazayı izlemek için tıklayınız)

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.