Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Putin seçimlere iki hafta kala her yeri vurabilecek nükleer füzelerin tanıtımını yaptı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün Rus parlamentosunda yaptığı yıllık konuşmada ülkenin sosyal, ekonomik ve siyasi durumunu ve planlarını anlattı. Ancak Putin konuşmasının önemli bir kısmını savunma konusuna ayırdı. Putin konuşmasında özellikle her yeri vurma potansiyeline ve yetkinliğine sahip hipersonik nükleer füzeleri ve detay vermek için erken dediği lazer silahları anlattı.

Putin bu yeni füzelerin ve askeri araçların ABD’nin Doğu Avrupa ve Güney Kore’de yerleştirdiği füze kalkanlarına karşı ama daha önemlisi ABD’nin yeni askeri doktrinine karşı cevap olduğunu ifade etti. Normalde Rus devlet başkanının parlemento önündeki konuşması her yıl Aralık ayında yapılırdı. Ancak bu kez mart ayının başında yapıldı. Bunun sebebinin, 18 Mart’ta yapılacak başkanlık seçimleri olduğu vurgulanıyor. Putin’in karşısında bir aday olmamasına rağmen bu konuşmanın seçimler öncesinde hem Rus halkına hem de dünyaya bir mesaj olduğu belirtiliyor.

Putin’in savunmaya verdiği bu önem Rus milletvekili Vladimir Jabarov’a sorulduğunda, Jabarov “Putin bu konuşmasıyla sadece bize değil dünyanın her yerinde bir müttefikimize saldırıldığında, Rusya karşı saldırı için hazır olacaktır mesajını verdi” dedi.

Pentagon: “Tamamıyla Hazırız”

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert ise “Vladimir Putin ABD hükümetinin uzun yıllardır bildiği bir şeyi onayladı ancak bu Ronald Reagan ve Mikhail Gorbathcev tarafından 1987’de imzalanan ikili anlaşmalara aykırı” dedi. ABD Savunma Bakanı sözcüsü Dana White ise “Rusyanın geliştirdiği silahların uzun zamandır farkındayız ve tamamıyla hazırız” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.