Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce: “Her şey daha güzel olacak”

CHP kapalı grup toplantısında aldığı kararla cumhurbaşkanı adayını belirledi. CHP’nin 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce oldu.

Muharrem İnce, salona girerken gazetecilere “Her şey daha güzel olacak. Ben size dün mesaj verdim ama almadınız. ‘Zamanı gelince’ dedim. ‘Gel, İnce’ o… ‘Zamanı gelince her şey güzel olacak’ dedim, siz almadınız” dedi. “Saray mı, Çankaya Köşkü mü?” sorusuna da “Biz köylü çocuğuyuz. Saray bizi bozar” yanıtını verdi.

İnce, “24 Haziran’da fetret dönemi bitecek” diye başladı ve “Tam 14 sene üniversite sorularını çaldırdılar. Sizin sorularınızı çaldırmayacağım sözü verdi. Sınavda soruyu çalan, sandıkta oyu çalar. Bugünden uyarıyorum, 50 bin avukat, cüppelerinizi arabanızda tutun, her an sizi YSK’nın önüne çağırabilirim, hazır olun! Oy çaldırmayacağız” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu da, yaptığı ilk açıklamada “Muharrem İnce tarih yazacak” dedi. Adaylığın açıklanmasının ardından ikili Hacı Bayram Cami’nde cuma namazı kılacak. Daha sonra Ahmet Necdet Sezer ve Deniz Baykal ziyaret edilecek.

Muharrem İnce ayrıca toplantı öncesi Twitter hesabından “Biz hazırız” mesajını paylaştı:

Ayrıca ‘Türkiye’ye güvence Muharrem İnce’ sloganının bastırıldığı afişler ve otobüsler sosyal medyada paylaşıldı.

seyy

İnce’nin ismi, dün CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici tarafından dile getirilmiş, Kesici, İnce’ye tebriklerini iletmişti.

Muharrem İnce kimdir?

Muharrem İnce, 4 Mayıs 1964’de Yalova’nın Elmalık köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Yalova’da bitiren İnce, lisans eğitimini Uludağ Üniversitesi  Fizik-Kimya Öğretmenliği bölümünde tamamladı. Fizik öğretmeni ve okul müdürü olarak birçok lisede görev aldı. Bir süre Yalovaspor‘un basın sözcüğü görevinde bulunan İnce, Yalova Atatürkçü Düşünce Derneği İl Başkanlığı görevinde de bulundu.

16 senedir CHP milletvekili

2002 genel seçimlerinde CHP Yalova milletvekili olarak TBMM‘ne girdi. 2007 genel seçimlerinde de partisi tarafından aday gösterildi ve seçim sonucunda meclisteki yerini korudu. 13 Haziran 2011 tarihinde yapılan Türkiye milletvekili seçimlerinde tekrar Yalova CHP milletvekili seçildi. Bu 24. Dönemde Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Türk Grubu Üyesi oldu.

İnce son dönemde de milletvekililiği görevine devam etmekteydi. Evli ve bir çocuk babası olan İnce’nin Tatanka isimli bir şiir kitabı ile TBMM’deki izlenimlerini anlattığı Buyurun Sayın İnce isimli bir derlemesi var.

İnce ayrıca CHP Genel Başkanlığı’na iki kez aday oldu. İkisinde de Kılıçdaroğlu ile karşılaşan İnce, 2014 ve 2018’de başkanlık seçimini kaybetti ancak 2018 kurultayında yaptığı konuşma parti içinde tartışmalara sebep oldu.

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.