Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Facebook skandalıyla sarsılan Cambridge Analytica kapanıyor

Milyonlarca Facebook kullanıcısına ait veriyi usulsüz kullandığı ortaya çıkan İngiltere merkezli danışmanlık firması Cambridge Analytica, iflas sürecini başlattığını duyurdu. Firmanın kurucuları, Emerdata adlı yeni bir şirketin kuruluş çalışmalarını şimdiden başlattı.

iç foto

Cambridge Analytica’nın faaliyetlerine son verme kararı verdiği, şirketin websitesinde yer alan bir açıklama ile duyuruldu. Açıklamada dikkat çeken bazı noktalar şöyle:

“Cambridge Analytica her ne kadar çalışanlarının etik ve yasalara saygılı davrandığını düşünse de, medyada yer alan kuşatma şirketin neredeyse tüm müşterilerini ve tedarikçilerini uzaklaştırmıştır.”

“Sonuç olarak, Cambridge Analytica’nın artık faaliyetlerine devam edemeyeceğine ve herhangi bir gerçekçi alternatif kalmadığına kanaat getirilmiştir.”

Ancak Business Insider’da 21 Mart tarihinde yayımlanan bir habere göre, Cambridge Analytica’nın ardındaki “beyin takımı”, Emerdata adlı yeni bir şirketin kuruluş çalışmalarına çoktan başladı. Yeni şirketin yöneticileri arasında ABD Başkanı Donald Trump’a verdiği destek ve yapay zeka çalışmalarına yaptığı yatırımlarla Robert Mercer da yer alıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.