Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tunus’ta özgürce yapılan ilk yerel seçimlerde düşük katılım oranı

Tunus’ta 2011’de Zeynel Abidin’in devrilmesinin ardından yapılan ilk yerel seçimlerde katılım oranı çok düşük kaldı. Sandığa gidenlerin ortalaması Tunus’ta % 33.7 iken, başkent Tunus’ta katılım % 26 seviyesinde kaldı.

Tunus Yüksek Seçim Kurulu Başkanı ise “Bizim için en önemlisi, bu özgür seçimleri gerçekleştirmek” derken düşük katılım sorulduğunda “Bir dahakine daha iyisi için çalışacağız” dedi.

Seçim sonuçları henüz açıklanmadı ancak anket şirketlerine göre ülkenin en kuvvetli Siyasal İslamcı partisi Ennahda’nın oy oranı % 25 olarak gözüküyor. Onu izleyen parti ise Tunuslu seküler ve modernlerin toplandığı Nidaa Tounes’in oyu % 22 olarak tahmin ediliyor.

Ennahda partisinden bir yetkili aldıkları ilk bilgilere göre başkent Ennahda’nın önde göründüğünü belirtti. Başkentte Ennahda’nın kadın adayı 53 yaşındaki eczacı Souad Abderrahim. Eğer Abderrahim seçilirse başkentin ilk kadın belediye başkanı olacak.

Gözlemciler özellikle gençlerin seçime katılım göstermediğinin altını çiziyorlar.

Tunus 2019 yılı içerisinde hem Cumhurbaşkanlığı hem de meclis seçimlerini de gerçekleştirecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.