Rusya ile Kırım’ı birleştiren 19 kilometrelik Kerç Köprüsü’nün açılışında Putin şov yaptı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ve Kırım’ı birbirine bağlayan Kerç Köprüsü’nün açılışına katıldı. Avrupa’daki en uzun köprü olan 19 kilometrelik Kerç Köprüsü, Rusya’nın resmi söylemine göre Kırım’ın Rusya’yla “yeniden birleşmesini” fiziksel olarak da sağlamış oldu.

5704

Açılış törenine kot pantolonuyla, turuncu bir kamyon kullanarak gelen Putin, yaptığı konuşmada Kırım ve Sivastopol’le güçlü bir şekilde yakınlaştıklarını söyledi. Planlanan tarihten altı ay önce tamamlanan köprü, bugün trafiğe açılıyor. Köprüyle birlikte Kırım’ın deniz ticaretine bağımlılığının azalması bekleniyor.

,3adz7BXZn0i_gSp99fjVwA

Köprü projesi, Ukrayna tarafından kınandı. Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Kerç Köprüsü’nün yasadışı inşa edildiğini, uluslararası alanda haklarını arayacaklarını ve söyledi ve “köprü, bizim Kırım’ı acilen terk edecekleri zaman işgalcilere lazım olacak” dedi.

43792229_401

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

2014 yılında Ukrayna’daki yoğun protestolardan sonra Rusya, Ukrayna’ya bağlı olan Kırım Özerk Cumhuriyeti’ni Rus yanlısı ayrılıkçılar ve silahlı güçlerle ilhak etmişti. Kırım’ın Rusya’ya bağlanması, Kiev ve batılı ülkeler tarafından, illegal olduğu gerekçesiyle kınanmıştı.

Ekran Resmi 2018-05-16 13.17.15