Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Osman Kavala’nın arkadaşları Silivri’de bir araya geldi

Osman Kavala’nın arkadaşları dayanışma amacıyla Silivri Cezaevi önünde bir araya geldi. Kavala’nın tutukluluğuyla ilgili cezaevi önünde açıklama yapıldı ve “Gerekçesiz ve iddianamesiz şekilde özgürlüğünden mahrum bırakılmasını kabul edilemez buluyoruz” denildi.

Osman Kavala’nın arkadaşları 3 Haziran Pazar günü Silivri Cezaevi önünde bir araya geldi. “Osmanlı Kavala’yı çok özlüyoruz!” başlığıyla yapılan açıklamanın tamamı:

“Kültür, sanat ve bilim dünyasına eşsiz katkılarıyla Türkiye’nin takdir ve şükranlarını hak eden sevgili arkadaşımız Osman Kavala’nın aylardır gerekçesiz ve iddianamesiz özgürlüğünden mahrum bırakılmasını, anlaşılmaz ve asla kabul edilemez buluyoruz. Bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını ve aramıza dönmesini talep ediyoruz”

Açıklamaya imza atan isimler: Ayşe Öncü, Ayşe Gül Altınay, Hülya Adak, Bülent Bilmez, Adnan Çelik, Erdal Karayazgan, Nusret Karayazgan, Payline Tomasyan, Yetvart Tomasyan, Hülya Gülbahar, Aslı Çavuşoğlu, Zeycan Alkış, Sinem Dişli, Silva Bingaz, Asena Günal, Bihter Kuranel

Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala, 18 Ekim 2017’de bir projenin toplantısından döndüğü sırada İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınmış, 1 Kasım’da da tutuklanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.