Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan ilk turda seçildi, Cumhur İttifakı TBMM’de çoğunluğu aldı

Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerinin ilk kez bir arada yapıldığı 24 Haziran seçimlerinde resmi olmayan kesin sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan ilk turda yüzde 50’yi aşarak yeniden Cumhurbaşkanı seçildi. AKP ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı TBMM’de çoğunluğu kazandı.

Resmi olmayan kesin sonuçlara göre, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan yüzde 52,55, Muharrem İnce yüzde 30,67, kampanyasını tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nden sürdüren Selahattin Demirtaş yüzde 8,36, Meral Akşener yüzde 7,33, Temel Karamollaoğlu yüzde 0,989, Doğu Perinçek 0,20 oranında oy aldı.

Milletvekili seçimimde ise partilerin aldıkları oy oranları şöyle:

Partilerin oy oranları şöyle:
AKP: Yüzde 42.28
CHP: Yüzde 22.79
HDP: Yüzde 11.52
MHP: Yüzde 11.20
İYİ Parti: Yüzde 10.14
Saadet Partisi: Yüzde 1.36
Hüda Par: Yüzde 0.32

Resmi olmayan kesin sonuçlara göre TBMM’deki sandalye sayısı şu şekilde oluştu:

AKP: 295

CHP: 147

HDP: 67

MHP: 48

İYİ Parti: 43

Bu üç partinin dışında Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Büyük Birlik Partisi de başka partilerin listesinden TBMM’ye milletvekili soktu. Bu üç parti ile birlikte TBMM’de sekiz parti temsil edilecek.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.