Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muharrem İnce: “Sayın Erdoğan, artık hepimizin cumhurbaşkanı olun”

CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim sonuçları sonrası bugün ilk açıklamasını yaptı.

Muharrem İnce açıklamasında şunları söyledi:

“Asparagas haberlerle başlayayım. Beni kimse tehdit etmedi. Yok eşimi kaçırmışlar, beni tehdit etmişler. Birkaç şizofrenin işi. Böyle bir şey yok. Ben saraya gitmişim… Asparagas şeyler. Bir kere bunları kapatalım. Birincisi bu.

İkincisi 15 milyon yurttaşımız bana oy verdi. Hedefimiz bunu 30 milyon yapmak. 15 milyon insan Cumhurbaşkanlığı için oy veriyorsa bu kısa sürede 30 milyon yapılabilir. Bunun için uğraşacağım.

Bir diğeri de Sayın Erdoğan’a. Bugünden sonra AK PArti genel başkanı gibi davranmayınız. Benim sloganımı kullanmanızı tavsiye ederim. Hepimizin cumhurbaşkanı olun. Herkesi kucaklayın. Ben seçilseydim öyle yapacak. AK Parti Genel Merkezi’ne gelip çayınızı içecektim. Sayın Erdoğan’dan bunu bekliyorum.

Ülkemizin ve demokrasimizin geleceğini derinden etkileyecek bir seçim yaşadık. İlan edilmesinden sonuçlarının açıklanmasına kadar adaletsiz bir seçim olmuştur. Her şeyden önce kan bulaşmıştır. Yaşamını yitirenlere allah’tan rahmet yakınlarına bir kere daha baş sağlığı diliyorum.

Seçim sonuçlarına dönük açıklanmaya muhtaç noktalar bulunmaktadır. 16 Nisan’da hayır ve evet bloku olarak şekillenme olmuştu. Seçim sürecinde oylara müdahale edildiğini gördük.

Arkadaşlarımızın sandıklara sahip çıkma azimlerini kutluyorum. Teşekkür ediyorum.

Seçimde her sandıkta ıslak imzalı tutanak tutulur. Bizim için gerçek seçim sonuçları bu tutanaklardadır. YSK’nın sonuçları ve arakdaşlarımızın gönderdiği tutanaklar arasında anlamlı bir fark yoktur. Seçim sonuçlarını kabul ediyorum.

Bugünden itibaren uygulamaya giren rejimin hepimizin için tehlike arz ediyor. Büyük tehlike olmaya devam edecektir. Bunu yaşayacağız. Bunun bedelini hep beraber ödeyeceğiz. Türkiye demokratik değerlerle bağını koparmıştır. İnişli çıkışlı parlamenter sistemle bağını koparmıştır. Bir süre kurallara uygun bir toplum olmayacağımız anlaşılmıştır. Tam anlamıyla bir tek adam rejimine geçilmiştir. Nobranlığın önünde bir mekanizma yoktur. Geleceğimize dair her zaman kaygılarımız olmaya devam edecektir. Durum ne olursa olsun mücadele etmeye devam edeceğiz. Her üç vatandaşımızdan birinin onayını almış biri olarak tüm vatandaşlarımızın takdirini toplamaya çalışacağım.

Güçlü bir hareket olmuştur. Ve olmaya devam edecektir. Bize düşen söylediklerimizin takipçisi olmaktır.

Türkiye, Tayyip Erdoğan ve kadrolarıyla yönetim anlayışıyla yaşamını sürdüremez. Sorunların nedenidirler. Sorunların nedeni olanlardan sorunların çözümünü bekleyemeyiz.

Halkımızla buluşmaya devam etmeliyiz ve yerel seçimlere kadar çalışmalıyız.

Tüm seçmenlere dönük çıkaracağımız dersler vardır. Eksiklerimizi tamamlamak zorundayız. Türkiye herkesin Türkiye’si olana kadar mücadelemiz sürecektir. Birbirimize güvendiğimizde çok şey başardığımızı bu seçim göstermiştir. Ülkemizin geleceği için dünden daha fazla hissetmeliyiz.

Benim gündemim Türkiye’dir. 15 milyon insan bana güvenip oy vermiştir. 15 milyonda gençlerin payını biliyorum. 50 günlük kampanyadan sonra 500 günlük, 5000 günlük kampanyaya devam edeceğiz.

Beni yalnız bırakmayan yurttaşlarımıza, bayrakları asan gençlerimize, bizleri izleyen basın mensuplarını, güvenlik güçlerine, çocuğunu uyandırdığımız annelere, görüntü ve gürültü kirliliği verdiğimiz herkese teşekkür ediyorum, onlardan özür diliyorum”.

İnce açıklamasından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı:

“Size oy veren 15 milyon oy veren kişiyle yürüyecek misiniz birlikte?

Onlar benimle yürüyecekse ben onlarla devam edeceğim. Kesinleşmesini bekledim. Korktuğumdan değil. İkinci tura kalması ihtimal dahilindedir. Bunu görmeden çıkmak istemedim. Diğer muhalefet partileri çok düşük oy aldı. Onlar biraz daha yüksek alsaydı seçim daha farklı olurdu. 71’den bu yana ilk kez 30 barajını geçmişiz. Diğer muhalefet partileri daha yüksek oy alsaydı seçim daha farklı olurdu. 30 barajını yıktık, 50 barajını da yıkacağız. Bana yürü derlerse ben yürümeye hazırım.

Nerde yanlış yaptınız?

İlk turda hedefim 35’ti. CHP’nin 25’i var. CHP bunu aşamıyor. Benim hedefim 35’ti. İkinci tura geçersek ikinci turda alırım diyordum. İYİ Parti ve HDP’nin 12’şer alacağını düşünüyordum. Saadet’in de %3’ü vardı diye düşünürdüm. Bugün yine aynısını düşünürdüm ama muhalefet partileri umduğum gibi olmadı”.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.