Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki tren kazasında hayatını kaybeden 24 kişinin kimlikleri açıklandı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşanan tren kazasından 24 kişi hayatını kaybetti, 338 kişi de yaralandı.

Edirne Uzunköprü’den 362 yolcu ve 6 personal ile İstanbul Halkalı’ya gitmek üzere hareket eden yolcu treni, menfez altı toprak kayması sonucu rayların boşlukta kalması sebebiyle 5 vagon raydan çıkmıştı.

1

Başbakan Yardımcısı Akdağ: ’’Kazanın sebebi aşırı yağış’’

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, aşırı yağış sebebiyle menfez altı toprak kayması sonucu tren kazasının yaşandığını, arama-kurtarma çalışmalarının 06.00 gibi bittiğini, kaza sonucunda 24 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Akdağ ayrıca, ‘’yağış sebebiyle zeminin çok yumuşak olmasının başlangıçta bazı zorluklara yol açsa da süratli ve etkin bir müdahale kazanın hemen akabinde gerçekleştirilmiştir’’ dedi.

2

Bakan Arslan: ‘‘Kontroller Nisan ayında yapıldı’’

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamada, ‘‘Elbetteki eksiklik varsa ortaya çıkacaktır ancak şunu ifade etmeliyim bu tip projelerde belli yıllara sari yapılan teknik kontroller, geometrik kontrolleri var. En son yılda bir kez yapılması gereken kontroller nisan ayında, yakın bir zamanda yapılmış. Yol boyunca tren teşkil elemanlarımız ve şeflerimiz kontrollerini yapar ilgili mercilere bildirir’’ dedi.Bakan Arslan ayrıca, zeminin sürekli yağış aldığı için suya doygunluk nedeniyle şişme olduğunu ve bunun da kazaya sebebiyet verdiğini sözlerine ekledi.

7

BTS Başkanı Bektaş: ‘‘Yol bekçileri olsaydı böyle bir kaza yaşanmazdı’’

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Hasan Bektaş, Gazete Duvar’dan Özlem Akarsu Çelik’in sorularını yanıtladı. Bektaş, ‘‘Demiryollarıyla ilgili ‘yol bekçisi’ dediğimiz, günlük rutin yaya olarak yol kontrolünü yapan arkadaşlarımız vardı. Yol bekçileri yaklaşık 5 yıl önce kaldırıldı. Dolayısıyla şu anda yol kontrolü yapılmıyor’’ dedi.

Meteoroloji hava koşullarıyla ilgili bilgi verdiğini söyleyen Bektaş, ‘‘iş kara döküldü, emniyet tedbirleri maliyetli olduğu için kaldırıldı. Kısa zaman önce büyük bir bakımdan geçmiş bir bölge orası ama ne yazık ki bu olay yaşandı. Yol bekçileri olsaydı böyle bir kaza olmazdı muhtemelen’’ dedi.

Bakım ihalesi seçimden 3 gün önce iptal edilmiş

Cumhuriyet’in haberine göre, kazanın yaşandığı İstanbul Halkalı – Tekirdağ Muratlı arasındaki tren yolunun bakımı için Devlet Demir Yolları tarafından duyurulan 7 Temmuz’da yapılacak ihale 20 Haziran 2018’de iptal edildi.

Ölen 24 kişinin kimlikleri açıklandı

Tren kazasında yaşamını yitiren 24 kişinin ismi Uzunköprü Belediyesi’nin resmi hesabından yapılan paylaşımla açıklandı.

8

3
24 kişinin öldüğü tren kazası ile ilgili dün sosyal medyada yapılan kayıp çağrıları arasında bulunan Hakan Sel ve oğlu Oğuz Arda Sel’in ölenler arasında yer aldığı tespit edildi.

5

Yine kayıp çağrıları arasında ismi geçen Özgenur (20) ve Gülce Dikmen (12) kardeşlerin de kazada yaşamını yitirdiği belirlendi.

6

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.