Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hakkari Yüksekova’da patlayıcıyla saldırı: Astsubay eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği hayatını kaybetti

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, astsubay eşini ziyaretten dönen Nurcan Karakaya’nın kullandığı otomobilin geçişi sırasında, yola tuzaklanmış olan el yapımı patlayıcı infilak etti.

Demirören Haber Ajansı (DHA), patlayıcının PKK tarafından tuzaklanıp patlatıldığını aktarırken bölgede operasyonlar başlatıldı.

Patlamada, 25 yaşındaki Nurcan Karakaya olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya ise yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

DHA, Nurcan Karakaya’nın Yüksekova’daki askeri üs bölgesinde görev yapan astsubay eşini ziyaret gittiğini, ziyaretten dönerken Karakaya’nın kullandığı aracın Susak Deresi yakınlarından geçişi sırasında patlamanın meydana geldiğini aktardı.

Karakaya ve bebeği için bugün Dağ Komando Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.