Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kuşadası’nda göçmenleri taşıyan lastik bot alabora oldu: 7’si çocuk 9 ölü

Aydın’ın Kuşadası ilçesi açıklarında, yasa dışı yollardan Yunan adalarına gitmeye çalışan göçmenlerin bulunduğu botun batması sonucu 7’si çocuk 9 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi de kurtarıldı.

Aydın’ın Kuşadası açıklarında, saat 03.25’te, içinde göçmenlerin bulunduğu lastik botun battığı ihbarı alındı. Bunun üzerine Sahil Güvenlik ekipleri ve dalış timi, helikopter, uçak ve 2 Sahil Güvenlik botu ile bölgeye sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekiplerin arama- kurtarma çalışmasıyla 4 göçmen kurtarıldı. Yapılan çalışmalarda, 7’si çocuk 9 göçmenin cansız bedeni sudan alındı. Kurtarılan göçmenlerin ilk ifadelerine göre, botun içinde 13 yolcu olduğu ve kayıp göçmenin olmadığı belirtildi.

Kuşadası görsel 2

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, saat 03.25’te Alo 158 ihbar hattına Aydın’ın Kuşadası ilçesi açıklarında kaçakların botunun battığı bilgisinin geldiği, Ege Denizi’nde görevde olan Sahil Güvenlik uçağının, hemen bölgeye yönlendirildiği, saat 03.58’de yerleri belirlenerek arama kurtarma çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, kurtarılan göçmenlerin verdiği yolcu sayısı ile bulunanların örtüşmesi ve kayıp olmadığının söylenmesine rağmen, teyit amaçlı botun battığı bölgede dalış ekiplerinin görevlendirildiğini de ekledi.

Bottakiler Irak ve Suriye vatandaşı

Batan lastik bottaki 13 kişiden 12’sinin Irak, 1’inin ise Suriye uyruklu olduğu belirlendi. Yaşamını yitiren 9 kişinin de Iraklı olduğu tespit edilirken, bu yasadışı yolculuğu organize eden kişinin kurtarılanlar arasındaki Suriyeli’nin olabileceğinden şüpheleniliyor.

Kurtarılan Iraklı’ların, kendilerine can yeleği verilmeyince bota binmeyi reddettiklerini, ancak tepkilerine rağmen zorla bota bindirildiklerini söyledikleri kaydedildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.