Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rahip Brunson için tahliye başvurusuna ret kararı

2016 yılının ekim ayında İzmir’de tutuklanan ve Washington ile Ankara arasında krize yol açan rahip Andrew Brunson’ın avukatının ev hapsine yönelik itiraz talebini 2. Ağır Ceza Mahkemesi reddetti. Dosyayı 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.
15 Temmuz darbe girişimi ardından tutuklanan rahip Andrew Craig Brunson hakkında üç duruşma yapılmış ve her birinde avukatının tahliye talepleri reddedilmişti. 25 Temmuz’da rahip Brunson’a ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı kararı alınmasına ABD Başkanı Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence çok sert tepki vermişti. Sonraki süreçte ABD Hazine Bakanlığı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün ABD’deki mal varlıklarını dondurmuştu. Trump 10 Ağustos’ta Türkiye’den alınan çelik ve alüminyumdan alınan gümrük vergisinin iki katına çıkarılacağını açıklamıştı.
Dün basın mensuplarıyla bir araya gelen Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders, Trump’ın Brunson’ın serbest bırakılmaması karşısında büyük hayal kırıklığını yaşadığını açıklamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.