Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Başkanı Trump’tan Rahip Brunson kriziyle ilgili yeni açıklama: “Türkiye korkunç bir hata yapıyor, Brunson konusunda taviz vermeyeceğiz”

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ile ABD arasında devam eden Rahip Andrew Brunson krizi ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Reuters’a konuşan Trump; “Türkiye’nin, Rahip Brunson konusundaki tutumu üzüntü verici. Bence korkunç bir hata yapıyorlar. Rahip Brunson konusunda Türkiye’ye taviz vermeyeceğiz” dedi.

Trump ayrıca; İsrail’de tutuklu bulunan Türk vatandaşı Ebru Özkan’ın serbest bırakılması için aracılık ettiğini, buna karşılık da Rahip Brunson’ın serbest kalması gerektiğini savundu. Kendisinin “sözünü tuttuğunu” dile getiren Trump şunları söyledi: “O kişiyi (Ebru Özkan) onun için çıkardım. Erdoğan’dan bu masum ve harika insanın ve büyük Hristiyanların Türkiye’den çıkmasına izin vermesini bekliyorum”.

Türkiye’yi ve Türk halkını çok sevdiğini söyleyen Trump; “şimdiye kadar Türkiye ile çok iyi ilişkilerimiz vardı. Ama bu iş tek taraflı olmaz. Artık ABD ile tek taraflı ilişki olmayacak” dedi.

Öte yandan, ABD Başkanı Trump; ABD’nin Türkiye’ye uyguladığı gümrük vergilerinin yükseltilmesi kararının Avrupa ekonomilerini negatif yönde etkileyeceğine dair bir kaygı taşımadığını da belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.