Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci Baki Özilhan vefat etti

Gazeteci Baki Özilhan bugün evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 71 yaşında vefat etti. Baki Özilhan 2005 – 2015 yılları arasında CHP genel başkanlık iletişim koordinatörü görevini üstlenmişti. Özilhan’ın cenazesi yarın (25 Ağustos Cumartesi) Çankaya Pir Sultan Abdal Cemevi’nde düzenlenecek törenin ardından Karşıyaka Mezarlığında toprağa verilecek.

Baki Özilhan kimdir?

Baki Özilhan 1968 yılında devam ettiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni yarım bırakmak zorunda kaldı. Daha sonra TRT’de çalışmaya başladı. 12 Eylül Darbesi sonrasında Sıkıyönetim komutanının emriyle TRT’den atıldı. A. A. Radyo TV (ARG) Genel Müdürlüğü yaptı. 2000 yılında yeniden döndüğü TRT’de beş yıl program yaptı. 2000 – 2005 yılları arasında Susma Konuş ve Televizyon Gazetesi adlı iki program hazırlayıp sundu. Basın Konseyi kurucusu, Yüksek Kurul ve Onur Kurulu üyesi, Sarı Basın Kartları Komisyonu üyesi oldu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ankara temsilciliği yaptı.

Baki Özilhan son olarak Ulusal Kanal’da program yapıyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.