Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’li oyun yazarı Neil Simon 91 yaşında hayatını kaybetti

Broadway tarihinin en üretken isimlerinden biri olan Neil Simon 91 yaşında hayatını kaybetti.

Oyun yazarı ve senarist Neil Simon Oscar ve Tony ödüllerine en çok aday gösterilen senarist olarak tarihe geçti. Kariyerine televizyon ve radyo tiyatrosu için komedi skeçleri yazarak başlayan Simon, 40’dan fazla senaryo ve oyuna imza attı. Broadway’da bir dönem dört farklı tiyatro oyunu aynı gün sahnede olan Neil Simon’un oyunları 9 binden fazla sahnelendi.

1978’de  tiyatro oyunundan uyarlanan “The Goodbye Girl” filmi ile Altın Küre, 1991’de Drama dalında Pulitzer ödülü alan ‘Lost in Yonkers’ (Müziksiz Evin Konukları) oyunu ile aynı Sene Tony En İyi Tiyatro Oyunu Ödülü’nü de aldı. İlk Tony ödülünü ise 1965’de “The Odd Couple” oyunu ile En İyi Yazar kategorisinde aldı.1985’de ise Tony En İyi Tiyatro ödülünü “Biloxi Blues” oyunu ile kazandı.

1960 – 1990 yılları arasından yazdığı senaryolarla Amerikan tiyatrosunun dünya çapında tanınmasını sağladı. Amerika’nın en iyi komedi yazarlarından biri olarak anılan Neil Simon, birçok Amerikalı komedi yazarına ilham kaynağı oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.