Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump, Watergate skandalını ortaya çıkaran gazeteci Bernstein ile CNN’e sataştı ve cevabını aldı

ABD’de Richard Nixon’ın başkanlıktan istifa etmesine yol açan Watergate skandalını ortaya çıkaran gazetecilerden Carl Bernstein, kendisine twitter’dan sataşıp alay eden Başkan Trump’a yine Twitter’dan yanıt verdi: “Her iki partiden hükümetlerin gelip geçtiği meslek hayatım boyunca kendimi gerçekleri açığa çıkarmaya adadım. Sataşmalar beni özgür basının temel görevi olan bu misyonumdan alıkoymaz.”

74 yaşındaki Bernstein CNN için yazdığı bir haberde, Başkan Trump’ın 2016’daki seçim kampanyası sırasında, oğlu ve damadının Demokrat Parti adayı Hillary Clinton hakkında bilgi alınması için Ruslarla yaptığı görüşmeden haberdar olduğunu ve bu bilginin Trump’ın eski avukatı Michael Cohen tarafından savcılara iletildiğini yazmıştı.

Trump, Twitter’daki paylaşımında “sarsak @carlbernstein geçmişte yaşıyor ve tam bir dejenere aptal gibi hikaye üstüne hikaye uyduruyor, bütün ülke de ona gülüyor” diye yazmıştı. ABD Başkanı CNN’e de sataşarak, Bernstein’in haberinin yalan olduğunu ama CNN’in hata yaptıklarını kabul edemediğini ileri sürmüştü. 

Bernstein’la birlikte CNN’in de Trump’a yanıtı gecikmedi: “Hatayı yapan siz olmayın da Bay Başkan, CNN yalan söylemez. Biz haber yaparız. Ve biz iktidar sahipleri yalan söylediğinde haber yaparız.  CNN haberlerinin ve habecilerinin arkasında. Bu hikayede pek çok aptal olabilir ama @carlbernstein onlardan biri değil.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.