Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

701. haftasında Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’nda toplanmasına izin verilmedi

Cumartesi Anneleri (insanları) gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve suçluların bulunması için 700 haftadır Galatasaray Meydanı’nda toplanıyor. Bugün 701. haftalarında toplanacak olan Cumartesi Anneleri’nin meydana girmesi güvenlik güçleri tarafından engellendi. Oturma eylemi saati öncesinde Galatasaray Meydanı güvenlik güçleri tarafından çevrildi ve kayıp yakınlarının meydana doğru yürümesine izin verilmedi. İstiklal Caddesi’ne ve Galatasaray Meydanı’na giden yollar da kapatıldı. İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde toplanan ve Galatasaray Meydanı’na doğru yola çıkan kayıp yakınlarının Büyükparmakkapı Sokak’ta durdurulması sonrasında burada oturma eylemi ve basın açıklaması yapıldı.

İHD İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon tarafından hazırlanan basın açıklamasını, gözaltına alındıktan 58 gün sonra 15 Mayıs 1995’te naaşı kimsesizler mezarlığında bulunan Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak okudu. Bu haftaki basın açıklamasında, 1992 yılında Şırnak’ta gözaltına alındıktan sonra kaybedilen Mehmet Ertak’ın akıbeti soruldu. Kalabalık basın açıklamasından sonra dağıldı.

 

Cumartesi Anneleri’nin geçtiğimiz hafta “Beni Bul Anne” sloganı ile yapmaya hazırlandığı 700. oturma eylemine güvenlik güçleri müdahale etmiş, darp edilerek gözaltına alınan 47 kişi akşam saatlerinde bırakılmıştı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.