Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barış akademisyenlerinin davaları kaldığı yerden devam ediyor

“Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisini imzaladıkları için haklarında dava açılan barış akademisyenlerinin duruşmalarına adli tatil sebebiyle ara verilmişti. Akademisyenlerin yargılanmasına bugün Çağlayan Adliyesi’nde devam edildi. Mahkeme heyeti, avukatların taleplerini reddetti, duruşmalar 12 Şubat’a ertelendi.

37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Boğaziçi Üniversitesi’nden Şenay Çınar ve Zeynep Arıkan ifade verdi. Akademisyenler beraatlerini talep ederek savunma için ek süre istedi. Akademisyenlerin avukatı İnayet Aksu, akademisyen dosyalarının 13. ACM’de devam eden dört akademisyenin dosyasıyla birleştirilmesini ve yargılamaya TCK 301’e göre devam edilmesini talep etti.

Mahkeme, talebin değerlendirilmesi için belgelerin 13. ACM’den istenmesine karar verdi. Sanıklara ve avukatlarına ek süre veren heyet diğer talepleri reddetti. Her iki duruşmada da ara mütalaasını açıklayan savcı, tüm taleplerin reddini istedi.

Akademisyenlerin davaları 5 Aralık 2017’de başlamıştı. 17 Temmuz 2018’de adli tatil sebebiyle ara verilen duruşmalarda 256 akademisyenin davaları görüldü. 7 aylık süreç boyunca 19 akademisyene 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.