Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Reyhanlı saldırısını planlamakla suçlanan Yusuf Nazik, Suriye’de yakalanarak Türkiye’ye getirildi

MİT tarafından Suriye’nin Lazkiye kentinde yapılan operasyonla, 2013 yılında Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırıyı planlamakla suçlanan Yusuf Nazik yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, 2013’te Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleştirilen ve 53 vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı saldırıda failleri yönlendiren ve iddiaya göre Suriye istihbaratıyla irtibatı sağlayan Yusuf Nazik için MİT, Lazkiye’de nokta operasyonu gerçekleştirdi. Nazik, aranan teröristler listesinde mavi kategoride yer alıyordu. Nazik, yakalanmasının ardından Türkiye’ye getirilerek sorguya alındı.

Nazik, sorguda, Suriye istihbarat birimlerinden aldığı talimatla Türkiye’de eylem arayışına girdiğini, patlayıcıların Suriye’den Türkiye’ye intikalini sağladığını, iki transit tipi araç temin ederek patlayıcıların araçlara yerleştirilmesini organize ettiğini itiraf etti.

Suriye’deki arkadaşlarına çağrıda bulunan Nazik, “Türkiye devletinden kaçamadım, pişmanım. Beni Suriye’den yakalayıp getirdiler. Suriye’deki arkadaşlarıma sesleniyorum, yol yakınken dönün, Türk devleti bize sahip çıkar, kendi devletimiz bize sahip çıkar. Suriye devletine de sesleniyorum, Türkiye devleti çok büyüktür bunun hesabını elbet sizden soracak” dedi.

Reyhanlı davasında yargılanan sanık Nasır Eskiocak, savunmasında Yusuf Nazik ile Sadullah Ergin arasında ilişki olduğunu iddia etmişti. Eskiocak, kaçakçılık yapan Nazik ile Ergin arasındaki ilişkinin Ergin’in avukatlık yaptığı döneme dayandığını söylemişti. Eskiocak da Suriye’de ÖSO tarafından yakalanarak Türkiye’ye teslim edilmişti.

Ne Olmuştu?

Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013’te gerçekleşen bombalı saldırıda 53 kişi hayatını kaybetmiş, 155 kişi de yaralanmıştı. 10’u resmi kurumlara ait olmak üzere 144 araç, ev ve işyeri hasar görmüştü.

Soruşturma sonucunda 33 kişi hakkında dava açılmıştı, şu anda davada dokuz sanık tutuklu olarak yargılanıyor. Hatay Başsavcılığı tarafından ihmal şüpheleri de araştırılmış, dönemin Hatay emniyet müdürü Ragıp Kılıç, Terörle Mücadele (TEM) Şube müdürü Nevzat Eşit ve yardımcısı Eyüp Karaçoban ile Reyhanlı Emniyet Müdürü Murat Berk hakkında görevlerini kötüye kullandıkları iddiasıyla üç yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.