Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nazlı Ilıcak: “Aldandığımı itiraf ediyorum”

Altan kardeşler ile Nazlı Ilıcak’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığı davanın istinaf duruşması başladı. Tutuklu sanıklar Fevzi Yazıcı, Şükrü Tuğrul Özşengül, Yakup Şimşek, Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan salona getirildi. 

Davada ilk olarak Nazlı Ilıcak savunma yaptı. Mahkemede sunduğu delillerin dikkate alınmadığını söyleyen Ilıcak, “Benim babam 27 Mayıs kurbanı. Yassıada’da yattı. Ben askere düşman değilim ama askeri vesayete ve askeri müdahaleye karşıyım. Cemaat denilen yapının hiçbir gazetesinde çalışmadım, çalışamam. Bugün gazetesinde çalıştım ama orası bir cemaat gazetesi değildi. Sempatizan olarak biliyordum. Akın İpek’in sonradan terör örgütüyle işbirliği içinde olduğunu bilemem” dedi.

“Zekeriya Öz ile alakam yok”

FETÖ firarisi Zekeriya Öz ile çektirdiği fotoğrafa da değinen Ilıcak, “Suçlama konusu Zekeriya Öz röportajımı süslemek için bir kar topu fotoğrafı çektirdik. O tarihte Öz terör örgütü üyesi değildi. Odatv operasyonu sırasında dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i arayıp Öz hakkında soruşturma açılmasını istedim. Öz ile hiçbir alakam yoktur” diye konuştu.

Ilıcak, FETÖ’nün terör örgütü olduğunu 15 Temmuz’dan sonra anladığını söylerken “Güler yüz, tatlı kelam… Dini faaliyetleri beni cezbetti. Süleymancıların yurtlarına da sahip çıkmıştım zamanında. Aldandığımı itiraf ediyorum” dedi.

Ne olmuştu?

‘FETÖ’nün medya yapılanması’ adıyla bilinen davada 16 Şubat’ta karar açıklanmış, Mehmet Altan ve Ahmet Altan  ile Ilıcak’a‘anayasayı ihlal’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti. Dava, avukatların itirazı sonrası istinaf mahkemesine gitmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.