Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransız “chanson” geleneğinin en önemli temsilcilerinden Charles Aznavour hayatını kaybetti

Gerçek adı Shahnourh Varenagh Aznavourian olan ancak Charles Aznavour olarak bilinen Ermeni asıllı Fransız müzisyen 94 yaşında yaşamını yitirdi. Aznavour, 70 yıllık kariyerinde 1.400’ün üzerinde şarkı yazdı, sekiz farklı dilde şarkı söyledi. Ayrıca 24 filmde rol aldı.
1924 yılında Paris’te doğan Aznavour’un ailesinin sahip olduğu restoranda babası şarkı söyler ve annesi komedi oynardı. Aznavour 1941 yılında, henüz 17 yaşındayken piyanist, besteci ve yönetmen Pierre Roche ile tanıştı. Birlikte müzik yapmaya başladılar. Aznavour’un şarkı sözlerini Roche besteliyordu.
1950 yılında tanıştığı Fransız efsanesi Edith Piaf, Aznavour’a solo kariyer izlemesini tavsiye etti. 1954’te Aznavour artık dünyaca ünlü, onlarca ülkede konser veren bir müzisyendi. 1950 ile 1960 yılları arasında birçok filmde de oynayan sanatçı, 1960-1970 arasında 7 albüme imza attı.
2008 yılında Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan tarafından Ermeni vatandaşlığı verilen Aznavour, 2009’da Ermenistan’ın İsviçre büyükelçisi oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.