Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bahçeli: “Casusluktan tutuklanan misyonerin iki yıl bile dolmadan serbest kalması adalet ilkeleriyle nasıl izah edilecektir?”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında hüküm verilip tahliye edilen rahip Brunson olayına ilişkin “Terör örgütleriyle ilişkisi ve iltisakı belli olan şahsın, casusluk suçlamasıyla tutuklanan misyonerin iki yıl bile dolmadan serbest kalması adalet ilkeleriyle nasıl izah edilecektir?” diye sordu.

MHP Lideri grup toplantısında Rahip Brunson olayına ilişkin şunları söyledi:

“Herkesin gözü önünde Evanjelist bir papaz geçip gitmiştir. Bu papaz ki Türkiye-ABD ilişkilerini zehirlemiştir. Hakkında ciddi suçlamalar bulunan Brunson 9 Aralık’ta cezaevine konulmuştur. Brunson’un terör örgütleriyle ilişki ve irtibatı olduğu söylendi. FETÖ ve PKK adına suç işleyip casusluk yaptığı ifade edildi. ABD başkanı papazla yatıp, papazla kalktı. Yaptırım tehditleri savurdu. Ekonomik operasyonlarla Türkiye’nin geri adım atması hedeflendi. Türkiye ve ABD tarihin en kötü ilişki durumuna paldır küldür gerileyerek çakıldı. Brunson’un ev hapsine alınması fayda etmedi, kanamayı durdurmadı. Papazın yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edilmiştir. İlk bakışta ve yüzeysel olarak diyebiliriz ki; papaz gitmiş kavga bitmiştir. Anlaşılan papaz büyüsü de bozulmuştur. Trump’ın Türkiye hisleri şıpsevdi gibi bir anda değişmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı’na teşekkürü ihmal etmemiştir. Seviyesiz Trump’ın yerini, sempatik Trump almıştır. Trump’ın hâli oyuncağı alınınca küsen, verilince sevinen çocuklar gibidir. Böyle devlet adamı olunmaz. Böyle bir durumda, Türkiye-ABD ilişkileri istikrarlı kalamaz.

Casuslar ülkemizde cirit atacak, kiliseler istihbarat aparatı gibi çalışacak, misyonerler vızır vızır nifak saçacak, yetmedi Pensilvanya’da FETÖ’cüler cirit atacak biz de görmeyeceğiz, bu mu arzu ediliyor? Papazın serbest kalması elbette pek çok soru işaretine neden olmuştur. Terör örgütleriyle ilişkisi ve iltisakı belli olan şahsın, casusluk suçlamasıyla tutuklanan misyonerin iki yıl bile dolmadan serbest kalması adalet ilkeleriyle nasıl izah edilecektir. Brunson’un 3 gizli tanığının ifadesiyle suçlanması ve savcı değişikliği yine aynı tanıkların değiştirilmiş ifadeleriyle serbest kalması bağımsız ve tarafsız hukuka ne kadar uygundur?”

“Yok öyle mirasyedilik! İş Bankası hisseleri Hazine’ye devredilmeli

MHP lideri grup konuşmasında, CHP’de bulunan İş Bankası hisselerinin de Hazine’ye devredilmesi gerektiğini belirtti. Bahçeli’nin İş Bankası hisselerine ilişkin söyledikleri şöyle:

“CHP’li bir genel başkan yardımcısı diyor ki; CHP olarak eşkıya karşısında Anayasa’da yer alan her türlü direnme hakkımızı kullanırız. Bu alçak ifade karşısında sormak lazımdır ki eşkıya kimdir? Direnme hakkından kastınız nedir. Ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız. Eşkıyaya gelince uzağa bakmaya gerek yok, çevrenizi kolaçan edin eşkıyayı muhakkak görürsünüz.

Atatürk’ün mirasının ve tapusunun delinmeye çalışıldığını söylüyorlar. Özel hukuk hükümlerinin hiçe sayıldığını masal gibi anlatıyorlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçek varisi büyük Türk milletidir. CHP’nin Atatürk’le yolları çoktan ayrılmıştır. Siz kim, Atatürk kim? Yok öyle mirasyedilik! İş Bankası hisseleri Hazine’ye devredilmelidir.”

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.