Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a soru: Trump’tan fidye istedin mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,   TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu’nun gündeminde İş Bankası hisselerinin Hazine’ye devredilmesi konusu ve Rahip Brunson davası vardı. CHP lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerini Hazine’ye devredeceğiz” açıklamasına şu sözlerle yanıt verdi:

”Atatürk’ün vasiyeti. Vasiyet herkesin yapabileceği ve hukuk güvencesi altında olan bir iradedir. Atatürk de kendi el yazısı ile vasiyetini yazıyor. Vasiyet geçerli, herhangi bir sorun yok. ‘Atatürk’e ait hisseleri Hazine’ye ye alacağım’ diyor. Türkiye’nin en büyük özel bankası.  O bankaya el koyacağım diyor. Kenan Evren de aynısını yaptı. O da bir diktatördü, sen de aynısını yapıyorsun. Sen de bir diktatörsün. Bankaya el koyuyorlar. Yurtdışından yabancı gelsin diyorlar. Neden gelsinler. Bütün bankaları perişan ettiniz. İşsizlik fonundan para aktarıp bankaları kurtarmaya çalıştınız. İş Bankası’nda para var. Bankayı nasıl hortumlarız, bunun hesabını yapıyorlar. Her mücadeleyi yapacağız hukuk zemininde. Türkiye sahipsiz bir devlet değildir. Baskı, şiddet bizi yıldıramaz. Mahkemeleri aracılığıyla her türlü baskıyı yapıyorlar. Biz inandığımız yolda korkmadan yürürüz. Biz birilerinin yaptığı gibi sözde milliyetçi değiliz, biz özde milliyetçi bir partiyiz.”

Rahip Brunson’un serbest bırakılmasının ardından Trump’ın sürece ilişkin  “Kesinlikle fidye vermeyeceğimizi söyledik” açıklamasına da değinen Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a ”Trump’tan fidye istedin mi? diye sordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.