Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Emeklilikte yaşa takılanlar için araştırma komisyonu kurulmasına dair önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

TBMM’de emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önerge, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Öğle saatlerinde önergenin Meclis’te görüşülmesi İYİ Parti, CHP, HDP ve MHP’nin oylarıyla kabul edilmişti.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “EYT ile ilgili kanun teklifi veren milletvekillerinden biriyim. Verdiğimiz taahhüdün arkasındayız. Ancak EYT’nin polemik konusu yapılmasına aracı olmayacağız. Ekonomik sosyal sorunların çözümü ülke gerçeklerinden kopuk ele alınamaz. Ekonomik abluka ortamında devlet bütçesine yük getirecek uygulamalardan uzak durmalıyız. İktidarla uzlaşma sağlanmadan yürümek doğru değildir” açıklamasında bulundu.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.