Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan: “Melih Gökçek yol ve dava arkadaşımdır”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin meclis grubunda konuştu. Grup toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in bu görev için MHP’den aday olacağı iddialarıyla ilgili “1994’ten beri yol ve dava arkadaşımız. Beraber geldik, beraber gideceğimizi değerlendiriyorum” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“Andımız ile ilgili sıkıntıları ilettik”

“Danıştay Sempozyumu’nda yargı sistemi ile ilgili görüşlerimizi kamuoyu ile paylaştık. Özellikle Andımız kararıyla yargıda ortaya çıkan sıkıntılı durumu bizzat konunun muhataplarına ilettik.”

“Biz Cumhuriyetimizi laf ile değil, icraat ile kutluyoruz”

“Dün ise iki tarihi anı yaşadık. Cumhuriyetimizin 95. yılını, Cumhuriyetimize yakışan bir eserle kutladığımızı düşünüyorum. Malazgirt’ten bu yana bu topraklarımızın vatanımız haline gelmesi için çabalayan şehitlerimizi, gazilerimizi, devlet büyüklerimizi hayırla yâd ediyorum. Sınırlarımızın içi veya dışında görevlerini ifa eden güvenlik görevlilerimize başarılar diliyoruz. Evet, dün dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan İstanbul Havalimanı’nı hizmete açtık. Görüldüğü gibi biz Cumhuriyetimizi laf ile değil, icraat ile kutluyoruz. Öyle bir kutlama ki, günübirlik değil. Bu kutlamaya yıllarca devam edilecek. ‘Burası 29 Ekim’in 95. yılında açılmıştı’ denilecek. Çünkü bizim bu havalimanımız artık dünyadaki en önemli merkezlerden birisi olacak. 42 ayda burası bitti. Bize yakışan bu. AK Parti iktidarına yakışan bu. İşte Berlin, 2006’da temel attı, hâlâ inşaatı devam ediyor. İman öyle bir şeydir ki, tekeden bile süt çıkarır. Biz inandık ve burada havalimanı olmaz diyenler de, burası yumuşak zemin diye bahane uyduranlar da nasıl olacağını gördüler ve görecekler. Dün iki pisti hayata geçirdik ve inşallah ilk etabı 90 milyon kişi kapasiteli olan bu havalimanımızı 150 milyona, hatta ihtiyaca göre 200 milyona kadar çıkaracağız. Pist sayısı da yakında 3’e, hepsi tamamlanınca 6’ya çıkacak. Türkiye hava ulaşımı ve lojistikte de en üst lige çıkmıştır. İstanbul Havalimanı vergiler hariç 32.4 milyar euroluk bir ekonomik büyüklük kazandırdı. Sözleşme süresince devlete ödenecek kira bedeli 22 milyar 152 milyon euro.”

“Cemal Kaşıkçı konusunu ele aldık”

“Cumartesi günü İstanbul’da tarihi bir zirveye ev sahipliği yaptık. Bu zirvede Suriye meselesinde gelinen yeri ve atılacak adımları konuştuk. Zirveye katılan liderlerle ikili görüşmelerle ağırlıklı olarak, Cemal Kaşıkçı konusunu ele aldık. Onların şu ana kadar bilmedikleri birçok konuyu da kendilerine ifade etme fırsatı buldum.”

“Fırat’ın doğusundaki terör yapılanmasını da çökerteceğiz”

Suriye meselesini çözmeden, geleceğe güvenle bakamayız. Suriye’de yeniden huzuru sağlamak vefamızın da gereğidir. İşin aslı 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki düşüncelerden biri, Türkiye’yi Suriye’de yürütülen proje konusunda pasif duruma düşürmekti. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı’nı başarıyla gerçekleştirdik. DEAŞ ve PYD’ye büyük darbeler vurduk. Uluslararası toplum ve Arap kardeşlerimiz hangi niyetle oraya gittiğimizi anladı. İdlib’de büyük bir insani krizin önüne geçerek, Suriye halkının yanında olduğumuzu gösterdik. Bunları büyük ölçüde Rusya ile birlikte yaptık. Zirvenin ardından da dediğim gibi, Suriye’deki krizde uluslararası toplumun yeterli adımı atmamasının payı var. Uluslararası toplumun daha güçlü durmasını temenni ediyoruz. Dünya kamuoyunun, DEAŞ oyununu yutmayacağına inanıyoruz. DEAŞ oyunu ile Suriye’yi kana bulamak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz. Sadece bununla kalmayacak Fırat’ın doğusundaki terör yapılanmasını da çökerteceğiz. Planımızı, programımızı da yaptık. Geçtiğimiz günlerde buna da başladık. Yakında terör örgütünün tepesine ineceğiz.”

“Yol ve dava arkadaşlığımızla bugüne kadar beraber geldik.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in MHP’den aday olacağı iddialarını değerlendirdi.

Melih Gökçek’in adaylığı ile ilgili MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamaları oldu ve Gökçek’in de cevabı oldu. MHP’den adaylığına nasıl bakarsınız?” şeklindeki soruya Erdoğan şu cevabı verdi:

“Şimdi bir seçim süreci içerisindeyiz. Yerel seçimlerin nasıl yapılacağı, aday adaylıkları bütün bunların nasıl olacağı bütün bunlar bellidir. Adaylık tespitleri, müracaatlar, yerel yönetimler başkanlığımız tarafından alınıyor. Tespitler yapılıyor, gereken değerlendirmeleri de yerel yönetimler sorumlu başkanlığımız yapar. İsimler üzerinden bu noktada spekülasyonlara girmeyi doğru bulmam. Melih Bey 94’ten beri bu işte benim belediye başkanlığım, onun Ankara Belediye başkanlığı, yol ve dava arkadaşım. Yol ve dava arkadaşlığımızla bugüne kadar beraber geldik. Bundan sonra da beraber gideceğimizi zannediyorum. Herhalde bu değerlendirmem yeter.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.