Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump, ABD’de doğan yabancı bebeklerin vatandaşlık hakkını kaldırmaya hazırlanıyor

ABD Başkanı Donald Trump ülkede doğan yabancı bebeklere tanınan Amerikan vatandaşı olma hakkını kaldırmaya hazırlanıyor. HBO’da yayınlanan Axios programına özel bir mülakat veren Trump, göçmen karşıtı politikalarının en sert adımlarından biri olarak, ABD’de doğan yabancı ülke vatandaşı bebeklere anayasada tanınan vatandaşlık hakkını geçersiz kılacak bir başkanlık kararnamesini imzalamaya hazırlandığını duyurdu.

“Dünyada birilerinin gelip çocuk doğurduğu zaman, o çocuklara vatandaşlık hakkı tanıyan tek ülkeyiz… Çok saçma, bu çok saçma ve mutlaka sona ermeli” diyen Trump bu konuda yasal engellemeye takılması olasılığının sorulması üzerine ise şöyle konuştu: “Bana anayasada değişiklik yapmak gerektiğini söylüyorlar. Ama bilin bakalım işin aslı nasıl? Gerekmiyor! Bunu bir başkanlık kararnamesi ile halledebilirim.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.