Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kaşıkçı’nın imam nikahlı eşi olduğunu iddia eden Mısırlı bir kadın ortaya çıktı

Washington Post gazetesi, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın imam nikahlı eşi olduğunu iddia eden Mısırlı bir kadın olduğunu duyurdu. Gazetenin haberine göre, güvenlik gerekçesiyle adının ilk harfi ile soyadının kullanılmasına izin veren kadın Kaşıkçı ile, İstanbul’da öldürülmesinden birkaç ay önce ABD’de imam nikahı ile evlendiğini söylüyor. Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı Türk nişanlısı ile evlenmek için ihtiyaç duyduğu belgeleri almak üzere, 2 Ekim’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Konsolosluğu’na gitmiş ve orada aynı gün öldürülmüştü.

“H. Atr” adlı kadın Washington Post gazetesinin muhabirlerine kanıt olarak, Cemal Kaşıkçı ile telefon mesajlaşmalarını ve birkaçı imam nikahı sırasında olmak üzere birlikte çekilmiş fotoğraflarını göstermiş. Gazetenin bu bilgiyi neden şimdi ifşa ettiğine dair sorusu üzerine ise H. Atr, “Müslüman bir eş olarak tüm haklarımı almak ve Kaşıkçı’nın eşi olarak bilinmek istiyorum” yanıtını vermiş. Mısırlı kadının haziran ayında Washington’da kıyıldığını söylediği imam nikahına, Kaşıkçı’nın arkadaşlarından biri de şahit. Ancak bu kişi de güvenlik gerekçesiyle isminin yayınlanmasını istememiş.

Kaşıkçı’nın Türk nişanlısı Cengiz: İtibarsızlaştırma çabası

Cemal Kaşıkçı ailesinin üyeleri bu evlilik iddiasıyla ilgili görüş vermeyi reddederken, gazetecinin Türk nişanlısı Hatice Cengiz, bu ilişkiden haberdar olmadığını ve Atr’ın niyetiyle ilgili şüpheleri olduğunu söylemiş. Washington Post’un telefonla ulaştığı Cengiz, “Cemal bana bu kadından hiç bahsetmedi. Neden şimdi çıkıp insanlardaki Cemal resmini değiştirmeye çalışıyor? Ne istiyor? Ben bunun, Cemal’in şöhretine zarar verme, onu itibarsızlaştırma amaçlı bir şey olduğundan şüphe ediyorum” demiş.

50 yaşındaki Atr’ın gerçekten Cemal Kaşıkçı’nın eşi olduğunu kanıtlaması halinde, ailesinin Suudi Arabistan yönetiminden alacağı tazminata ortak olabilir. Körfez ülkelerinden birinde yaşayan ve Kaşıkçı ile ABD’ye iş seyahati yaptığı zamanlarda görüştüğünü anlatan Atr, evliliğiyle ilgili fotoğraf ve belgeleri hem Suudi hem de Türk yetkililere ilettiğini de söylemiş. Gazete, söz konusu fotoğraflardan bazılarının geçen hafta içinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman’ı destekleyen bir Twitter hesabında da paylaşıldığını not düşüyor. Cemal Kaşıkçı ile 10 yıl kadar önce Ortadoğu’ya dair bir medya toplantısında tanıştığını söyleyen Atr, haziran ayındaki nikahtan sonra, en son eylül ayında bir araya geldiklerini iddia etmiş. Washington Post nikahı kıydığı söylenen ve Virginia Açık Amerikan Üniversitesi kayıtlarında İslami Çalışmalar ve Eğitim Profesörü olarak görünen imam Anwar HajHaj’a da ulaşamamış.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.