Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Washington Post CEO’su Fred Ryan: “Trump’ın Kaşıkçı cinayetiyle ilgili açıklamaları, Amerikan değerlerine ihanettir”

Washington Post gazetesinin CEO’su Fred Ryan, ABD Başkanı Donald Trump’ın Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili son açıklamasını “Amerikan değerlerine ve insan haklarına saygı ilkesine ihanet” olarak niteledi ve Kongre’yi göreve çağırdı.

Dün Beyaz Saray’dan ABD Başkanı Donald Trump adına yazılmış bir açıklama yayınlanmıştı. Açıklamada Trump, Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın, son olarak Washington Post gazetesi adına çalışan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında bilgisi olup olmadığına bakılmaksızın Suudi Arabistan’la ilişkilerin devam edeceğini belirtmişti.

Kaşıkçı’nın son işvereni olan Washington Post gazetesinin CEO’su Fred Ryan, Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya bir karşı açıklamayla cevap verdi. Söz konusu açıklama şöyle:

“Başkan Trump’ın Kaşıkçı cinayetiyle ilgili son açıklaması uzun bir süreç içerisinde inşa edilen Amerikan değerlerine, insan haklarına saygı ilkesine ve stratejik ilişkilerimizdeki güven ve dürüstlük ilkelerine bir ihanettir. Başkan Trump, Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile olan olağan ilişkilerini sürdürebilmek adına kişisel ve ticari çıkarlarını Amerikan çıkarlarının üzerine koymaktadır.

CIA, bu masum gazetecinin öldürülmesini ciddi bir şekilde araştırdı ve bu cinayetin arkasında Veliaht Prens’in olduğuna dair güvenilir deliller elde etti. Eğer Başkan’ın, CIA’nın bulgularıyla ilgili ciddi şüpheleri varsa bu delilleri kamuoyuna açıklamalıdır.

Başkan Trump ‘dünyanın çok tehlikeli bir yer olduğunu’ söylemekte haklı. Bir devlet tarafından işlenen bir cinayete teslim olması ise sadece bu tehlikeli durumu artırmaya yarar. Canavarca bir cinayete kurban giden bu masum gazeteci; adalet, doğruluk ve insan hakları adına daha fazlasını hak ediyor.

Başkan Trump’ın liderliğinin iflası nedeniyle, Amerikan değerlerinin arkasında durma görevi şimdi ABD Kongresi’ne düşüyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.