Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump: “Veliaht Prens bin Salman’ın Kaşıkçı cinayetinden haberi vardı ya da yoktu; Suudi Arabistan’la işbirliğimiz devam edecek!”

Beyaz Saray’dan ABD Başkanı Donald Trump adına yazılmış bir açıklama yayınlandı. Açıklamada Trump, Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın Kaşıkçı cinayeti hakkında bilgisi olup olmadığına bakılmaksızın Suudi Arabistan’la ilişkilerin devam edeceğini belirtti. Açıklama şöyle:

“Dünya oldukça tehlikeli bir yer. Örneğin, İran Yemen’de Suudi Arabistan’a karşı kanlı bir savaşı devam ettiriyor, Irak’ın kırılgan demokrasisini bozuyor, Lübnan’da Hizbullah’ı destekliyor. İran, dünyanın önde gelen terör finansörü.

Şayet İranlılar Yemen’den ayrılsaydı Suudi Arabistan nazikçe çıkacaktı. Böylece Suudi Arabistan gerekli insani yardımı yapabilecekti. Benzer şekilde, Suudi Arabistan Radikal İslami Terörizm’e karşı savaş için milyonlarca dolar harcamayı kabul etti.

Suudi Arabistan’a geçen sene yaptığım ziyaretten sonra, Arabistan ABD’de 450 milyar dolar yatırım yapmayı kabul etti. Bu bir rekor. Bu para binlerce iş yaratacak, iktisadi gelişmeyi ilerletecek ve Amerika’nın refahını daha da öteye götürecek.

Cemal Kaşıkçı’ya yapılanlar korkunç ve buna ülkemiz ‘göz yumamaz”. Cinayete karıştığı kesin olanlara karşı sıkı adımlar attık. Detaylı ve bağımsız araştırmadan sonra, bu korkunç cinayetin pek çok ayrıntısını biliyoruz. Bu cinayete karıştıkları kesin olan 17 Suudi’ye karşı yaptırımlar uyguladık.

Suudi Arabistan temsilcileri Cemal Kaşıkçı’nın ‘devletin düşmanı” ve Müslüman Kardeşler’in bir üyesi olduğunu söylediler. Ne olursa olsun, bu korkunç ve kabul edilemez bir suç. Kral Salman ve Veliaht Prens Muhammed bin Salman ısrarla Kaşıkçı cinayetinin planlanmasını reddettiler. İstihbarat servisimiz eldeki bütün bilgileri değerlendirmeye devam edecek, fakat Veliaht Prens’in bu trajik olaydan haberi olabilir. Belki haberi vardı ya da yoktu!

Bu şu demek; biz belki de asla Kaşıkçı cinayetine dair gerçekleri öğrenemeyeceğiz. Her ne olursa olsun Suudi Arabistan’la ilişkimiz devam edecek. O, İran’a karşı verdiğimiz önemli savaşta bizim büyük müttefiklerimizden biri. Amerika Birleşik Devletleri; ülkemizin, İsrail’in ve bölgedeki diğer müttefiklerimizin çıkarlarını teminat altına almak için Suudi Arabistan’ın kararlı bir ortağı olmaya devam edecek. Bütün dünyada terörizmi yok etmek bizim öncelikli hedefimizdir!”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.