Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Açık Toplum Vakfı: “Türkiye’deki faaliyetlerimizi sonlandırıyoruz”

Açık Toplum Vakfı Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Açık Toplum Vakfı Yönetim Kurulu, Vakıf senedinin 16. maddesi uyarınca Mütevelli Heyeti’ne Vakfın tüm faaliyetlerini sonlandırmayı teklif etmiştir” denildi.

Aynı açıklamada, “Mütevelli Heyeti’nin Vakıf hakkında medyada yer alan asılsız iddia ve ölçüsüz spekülasyonlarının yoğunlaşmasının Vakfın faaliyetlerini sürdürmeyi imkansız kıldığı düşüncesiyle bu teklifi onaylamıştır” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Vakıf hakkında ortaya atılan iddialara da 8 ayrı maddede yanıt verildi. Vakıf tarafından yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.