Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tahir Elçi’nin katledilmesinin üzerinden 3 yıl geçti

Diyarbakır’da Dört Ayaklı Minare’nin önünde basın açıklaması yaptıktan sonra vurularak öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin ölümünün üzerinden üç yıl geçti. Cinayetin aydınlatılması adına bugüne kadar herhangi bir yol kat edilmiş değil.

Tahir Elçi’yi ölüme götüren süreç, 15 Ekim 2015’te CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu ‘Tarafsız Bölge’ programında sarf ettiği “PKK, terör örgütü değildir. PKK’nın bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK silahlı siyasal bir harekettir” sözleriyle başladı.

Bu sözler üzerine Elçi, 20 Kasım 2015’te Diyarbakır’da gözaltına alınmış, sonrasında İstanbul’a getirilmişti. Elçi, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakılsa da hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla iddianame hazırlanmış ve yurtdışı yasağı konulmuştu.

Tahir Elçi gözaltına alındıktan 8 gün sonra, 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Dört Ayaklı Minare’nin önünde basın açıklaması yaptıktan sonra, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce vurularak öldürüldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.