Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CIA Başkanı Haspel ABD Senatosu’na Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bilgi verecek

CIA Başkanı Gina Haspel’in bugün ABD Senatosu’nun grup liderlerini ve komite başkanlarını ziyaret edip, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bilgi vermesi bekleniyor. Oturumun Türkiye saatiyle saat 19.30’da gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Geçen hafta Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Savunma Bakanı James Mattis de Senato’da düzenlenen kapalı oturumda Kaşıkçı cinayetine ilişkin bilgi vermişti. Bu toplantılara temayül ve beklentilerin aksine Haspel’in katılmaması bazı senatörlerin tepkisini çekerken, Haspel’in katılımını Beyaz Saray’ın engellediği yönünde çıkan haberler ise yalanlanmıştı.

The Guardian’da yer alan habere göre, Pompeo ve Mattis ise geçen haftaki kapalı oturumda cinayet emrinin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman tarafından verildiğini gösteren kesin bir kanıt bulunmadığını söylemiş olsa da, CIA’nın yaptığı değerlendirmeler, Prens Salman’ın cinayetten en azından haberi olması gerektiğinin altını çiziyor.

Trump yönetimi, Kongre üyelerinden Kaşıkçı cinayeti nedeniyle Suudi Arabistan ile ilişkilerin düzeyini düşürmemelerini talep ediyor. Suudi Arabistan’ın fazla ileri gittiğini düşünen senatörler ise şimdilik Yemen’deki duruma dikkat çekerek, ABD’nin Suudilere Yemen’de sağladığı desteği sonlandıracak yasal düzenlemeler üzerinde duruyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.