Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Oxford’lu bir bilim insanı karanlık maddenin ve enerjinin sırrını çözmüş olabilir

Futurism.com’da yayınlanan habere göre, Oxford Üniversitesi’nde çalışan bir bilim insanı evrenin en büyük sırlarından biri olan karanlık madde ve karanlık enerji ile ilgili açıklayıcı yeni bir teori öneriyor.

Bilim insanları bugüne kadar yaptıkları çalışmalarda karanlık madde ve karanlık enerjinin evrenin yüzde 95’ini oluşturduklarına inanıyor. Ancak bu karanlık fenomenler hakkında neredeyse hiçbir şey bilinmiyor. Bunlar hakkında sadece teoriler var.

Oxford Üniversitesi’nde astrofizik alanında çalışan Jamie Farnes, Astronomy and Astrophysics adlı bilimsel dergiye yazdığı makalede, bu karanlık fenomeni açıklayabilecek yeni bir teori ortaya koyuyor. Buna göre, karanlık fenomenler bildiğimiz maddenin tepkilerinin tam karşıtını gösteriyor. Farner burada ‘negatif kitle akışı’ (negative mass fluid) adlı yeni bir kavram öneriyor. Normalde bildiğimiz maddeye kuvvet uyguladığınızda bu geri giderek buna tepki verir. Ancak karanlık fenomende bu size doğru geliyor. Farner bunu desteklemek için, bilgisayarda oluşturduğu modelleri kullanıyor. Bu modelle astrofiziksel muammaların çözülebileceğini düşünmekle birlikte negatif kitle akışının yanlışlanabileceğini de kabul ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.