Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık durumu kötüleşen Pelé: “Kaybetmek istemediğim tek şey bilincim”

Brezilyalı efsanevi futbolcu Pelé, Brezilya gazetesi Folha de Sao Paulo’ya verdiği röportajda sağlık durumuna dair açıklamalarda bulundu: “Fizik tedaviye devam ediyorum ve iki haftaya bastonu bırakacağım. Artık eskisi kadar zinde olmasam da hâlâ ayaktayım.”

Bacaklarından, dizinden ve sırtından üç ameliyat geçiren 78 yaşındaki Pelé, 1958, 1962 ve 1970 yıllarında Brezilya Milli Futbol Takımı ile Dünya Kupası’nı havaya kaldırmıştı. Efsanevi futbol adamının Rusya’da düzenlenen 2018 Dünya Kupası’nda yerini alamaması, futbol dünyasında endişelere sebep olmuştu.

El Debate’de yayımlanan röportajda Pelé, “Tanrı’ya şükür iyiyim. Son yıllarda ameliyatlar geçirdim. Artık daha fazla acı çekmiyorum ama zayıf hissediyorum” dedi. Pele röportaj sırasında şakayla karışık “Şirin bacaklarım vardı, bakın şimdi nasılım” diye konuştu.

Futbolseverler, geçen ekim ayında 78. yaşını tamamlayan efsanevi futbolcunun sağlık durumu için endişeliler. Folha de Sao Paulo’ya göre Pele, geçen yaz düzenlenen Dünya Kupası’na doktorlarının tavsiyesi üzerine katılmamış. Pelé sağlık durumu ile ilgili olarak “Evde oturmak bana çok zor geliyor. Kalça kemiğimden geçirdiğim ameliyat beni dermansız bıraktı” yorumunu yapıyor.

“İki haftaya baston kullanmayı bırakacağım”

Fiziksel güçsüzlüğüne rağmen Pele, 2022’de Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası’na gitmenin hayallerini kuruyor: “Tite’yle (Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü) şakalaşıyorduk. Ona dedim ki; antrenör olarak devam edersem bu katılacağım son kupa olacak. Sonrasında devam edeceğimi sanmıyorum.”

Ölümden korkup korkmadığı sorulduğunda eski futbolcu “Kimi zaman biraz korktuğum oluyor. Bir ameliyattan sonra iyileşemiyordum. Bacağımı zorlayıp dizimi sakatladım. Şimdi fizik tedaviye devam ediyorum ve iki haftaya bastonu bırakacağım. Artık eskisi kadar zinde olmasam da hâlâ ayaktayım” dedi. Pelé sözlerini, “Kaybetmek istemediğim tek şey bilincim” diyerek sürdürdü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.