Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya’nın en tehlikeli mafya liderlerinden Francesco Pelle, koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede yakalandı

İtalya polisinin en tehlikeli suçlular listesinde yer alan “Ndrangheta” mafyası lideri Francesco Pelle, Portekiz’de koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede yakalandı. 

İtalyan polisi, Francesco Pelle’nin (43) dün sabah (29 Mart) Portekiz polisinin de desteği ile Lizbon’da tedavi gördüğü hastanede yakalandığını duyurdu.

İtalya İçişleri Bakanı Luciana Lamorgese, Pelle’nin İtalya’nın en tehlikeli kaçaklarından biri olduğunu ve tutuklanmasının ardından uluslararası polis işbirliğine övgüde bulunduğunu söyledi. Pelle, 2006 yılında San Luca’da farklı mafya ailelerinin karıştığı bir davada, onlarca kişinin ölümü ve yaralanması ile sonuçlanan çatışma nedeniyle kesinleşmiş ömür boyu hapis cezasına çaptırılmıştı. 

Francesco Pelle

Aynı yıl omuriliğinden vurularak tekerlekli sandalyeye mahkum olan mafya lideri, San Luca katliamının intikamı olarak görülen, Almanya’nın Duisburg kentinde altı kişinin ölümüyle sonuçlanan bir çatışmadan sağ olarak kurtulduktan sonra 2008 yılında İtalya’nın Pavia kentinde bir klinikte tedavi görürken yakalanmış ve yargı önüne çıkarılmıştı. Fakat Pelle, 2019 yılında, Milano Temyiz Mahkemesi’nde görülen davası sırasında ev hapsinde tutulurken kaçmayı başarmıştı.

Bir diğer İtalyan kaçak mafya üyesini ise internette paylaştığı yemek videoları ele verdi

‘Ndrangheta mafyası mensubu kaçak Marc Feren Claude Biart (53) ise Dominik Cumhuriyeti’nde çekip internette paylaştığı yemek videolarından teşhis edilerek yakalandı ve ülkesi İtalya’ya getirildi.

İtalyan polisi ile Interpol ve Dominik’teki yerel makamların işbirliği sonucunda, YouTube’da paylaştığı yemek videolarında yüzünü göstermemesine rağmen, vücudunda bulunan dövmelerden teşhis edilen Biart, 24 Mart’ta Boca Chica kentinde gözaltına alındı. 

Biart, ülkesi İtalya’ya iade edilerek, güvenlik güçleri eşliğinde Milano’ya getirildi. Biart’ın hakkında uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasından 2014 yılından bu yana yakalama emri bulunuyordu.  

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.