Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sırrı Süreyya Önder Kandıra Cezaevi’ne girdi: “Ettiğimiz her laf, yürüttüğümüz bütün çabalar onurumuzdur”

HDP eski Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 2013 yılı Newroz kutlamaları sırasında yaptığı konuşma sebebiyle İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İstinaf mahkemesinin (İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi) cezayı onaması sonrasında cezası kesinleşen Önder, bugün Kocaeli Adliyesi İnfaz Savcılığı’nda resmi işlemleri yaptırdıktan sonra soruları cevapladı ve Kocaeli’deki Kandıra Cezaevi’ne teslim olacağını söyledi. Önder açıklamadan sonra Kandıra Cezaevi’ne gitti.

Önder cezaevine girmeden önce yaptığı açıklamada “Barış ve demokrasi uğruna emek verenler açısından sürpriz olmayan günlerden geçiyoruz. Bu savaş ve hoyratlık kuyusu sanıldığı kadar derin değildir. Yaşananlar iç karartıcı gibi gözükse de güzel günler bütün ülke için çok yakındır aslında. Bizim geleneğimiz, azdan çoğu çıkarabilmenin sayısız örneğiyle bezelidir. Ettiğimiz her laf, yürüttüğümüz bütün çabalar onurumuzdur. Bedel gerekiyorsa ödemek de öyle… Bütün dostları başarı ve dayanışma duygularımla selamlıyorum” dedi.

Önder’in koşullu salıverilme tarihinin 19 Temmuz 2021, hak ederek tahliye tarihinin ise 3 Haziran 2022 olduğu belirtildi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.