Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Açlık grevindeki HDP Milletvekili Leyla Güven’in kızı Sabiha Temizkan: “Söz konusu Kürtler olunca hukuk farklı işliyor”

HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven 10 ayı aşkın süredir tutuklu ve dokunulmazlığına rağmen tutuklu olmasını hukuksuz bulduğu için başlattığı açlık grevi de 1 ayı doldurdu. Güven’in kızı gazeteci Sabiha Temizkan, annesinin sağlık durumunu ve hukuki sürecini anlattı.

Sabiha Temizkan, 4 gün önce ziyaret ettiği Leyla Güven’in sağlık durumuna dair şunları söyledi: “Annemi açlık grevinin 26. gününde ziyaret ettim. Kendisi oldukça moralli ancak sağlık durumu genel olarak iyi olmakla birlikte ciddi kilo kaybı başladı. Beklenenin biraz üzerinde gibi görünüyor. Günde iki defa cezaevi reviri tarafından sağlık kontrolü yapılıyor. Kritik eşiğe yaklaşıyor ve bundan sonrası çok önemli. B1 vitamini alması gerekiyor ancak Türkiye’de olmadığı için kompleks B vitamini kullanıyor. B1 vitamininin temini için çeşitli girişimlerde bulunuyoruz. Annemin avukatlarıyla cezaevi yönetimi görüştü ancak prosedürleri gerekçe gösterilerek bir adım atılmadı.”

Güven için girişimlerde de bulunan Temizkan, hukuki süreci ise şöyle anlattı: “Söz konusu Kürtler olunca hukuk farklı işliyor diye düşünüyorum. Ben de bir gazeteciyim ve takip ettiğim örneklerden de bunu söylemek mümkün. Son Demirtaş kararı da bu yaklaşımı gösteren bir şey. Annemin serbest bırakılması gerekiyor çünkü yasama dokunulmazlığı var. Ancak bu işletilmiyor. 10 ayı aşkın bir süredir hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuluyor. Annemin dosyasında hukuki bir durumdan söz edilemez çünkü zaten yargılandığı mahkeme tahliye kararı vermişti. Aynı mahkeme daha sonra tutukluluğun devamına karar verdi. Bundan sonraki süreç nasıl işler bilmiyorum ama hukuk ve yasayla ilgili çok umudum yok açıkçası.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.