Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İşte bugüne kadar Güneş’in en yakından çekilmiş fotoğrafı

Futurism.com’un NASA’nın yaptığı açıklamaya dayandırdığı haberde, Güneş’in bugüne kadar en yakından çekilmiş fotoğrafı paylaşıldı. NASA bu yıl içerisinde Güneş’i gözlemleyecek ve atmosferini inceleyecek Parker inceleme aracını Güneş’e doğru fırlatmıştı.

Parker inceleme aracı, Güneş’e en yakın gezegen olan Merkür’ün bile ilerisine geçti ve Güneş’e 15 milyon mil kadar yaklaştı. Bu sırada aracın hızı saatte 213.200 mile ulaştı. Tam o sırada Parker inceleme aracı, Güneş’in bir fotoğrafını çekti. İşte o fotoğraf:

NASA’dan yapılan açıklamada, söz konusu fotoğrafta gördüğümüz unsurun Güneş’in doğu tarafında kalan tacımsı bir şerit olduğu belirtildi. Bu tacımsı yapı aslında Güneş’in dış atmosferini oluşturuyor. Güneş’ten salınan partiküller fazlalaştığında bu şekilde bir taç oluşturabiliyor. Resmin ortasında görünen parlak nokta ise Güneş’e en yakın gezegen Merkür.

Bilim insanları, Parker inceleme aracı sayesinde yakında Güneş ile ilgili pek çok merak edilen sorunun yanıtlanma ihtimalinin doğacağını söylüyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.